Elon Musk onthult filmpjes van zijn hypersnelle 'auto-skates'

Elon Musk, de CEO van Tesla en SolarCity, heeft twee filmpjes vrijgegeven waarin hij de werking van zijn gloednieuwe 'auto-skates' voorstelt. Musk kwam begin deze maand op de proppen met het idee om een ondergronds systeem uit te bouwen waarmee auto's aan een rotvaart vervoerd zouden kunnen worden door een ondergronds tunnelnetwerk. En dat met de bestuurder en passagiers aan boord.

De skates zouden met de auto's aan wel 200 km per uur door de tunnels razen. De auto-skates zouden een nieuwe manier moeten worden om, in grote steden, van punt A naar punt B te raken. Een soort metro waar je met je auto op kan.

Musk is zeer gemotiveerd om zijn plan werkelijkheid te maken. Volgens Musk is een van de filmpjes een testrit waarin niet alleen de snelheid maar ook de mogelijkheid van de auto-skates om in volle vaart van tunnel te wisselen, getest wordt. Musk heeft al een testbaan aangelegd om zijn razendsnelle hersenspinsels te testen. Of grote steden uiteindelijk te vinden zullen zijn om de auto-skates te implementeren, blijft nog de vraag.

 
 

Lees meer