Suske & Wiske krijgen make-over: hoodie voor hem, borsten voor haar

Suske en Wiske krijgen een make-over. In het nieuwe stripalbum 'De Planeetvreter' zijn er jasjes en vrouwelijke rondingen toegevoegd aan de bekende stripfiguurtjes van Willy Vandersteen.

Standaard Uitgeverij wil er duidelijk voor zorgen dat Suske en Wiske bij alle leeftijdscategorieën gesmaakt wordt. Op Ketnet verschijnt binnenkort de 3D-animatiereeks 'Suske en Wiske Junior' en die zal geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. De Amoras-strips richten zich op tieners en volwassenen met zijn meer realistische tekenstijl en verhalen waarin ook gevloek niet geweerd wordt. Enkele van de klassieke albums zullen gerestaureerd worden heruitgegeven, voor de echte fans.

Rondingen en paardenstaart

Het is niet de eerste keer dat de stripfiguren een make-over ondergaan. De meest opvallende veranderingen zijn de rondingen die Wiske en tante Sidonia hebben gekregen, de paardenstaart van Wiske en de blauwe en rode trui die ons favoriete stripduo draagt. Suske en Wiske zullen ook meer moderne dingen doen, zoals pizza eten en op het internet surfen.

De make-over komt er om twee redenen: enerzijds zijn de verkoopcijfers de laatste jaren gedaald en wil men met de make-over die cijfers weer opkrikken.

Anderzijds wou de geestelijke vader van Suske en Wiske, Willy Vandersteen dat ook na zijn dood de stripreeks levendig werd gehouden en zijn nabestaanden zijn ervan overtuigd dat ze op deze manier de wens van hun vader volbrengen. Suske en Wiske loopt al sinds 1945 en is daarmee wereldwijd de langstlopende stripreeks.

'De Planeetvreter' is het eerste verhaal waarin Suske en Wiske te zien zullen zijn in vernieuwde versie en dat album is vanaf woensdag te koop.

Lees meer