Na sluiting Blokker-winkels ... ook winkelketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker te koop

Blokker Holding heeft bekendgemaakt dat de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker verkocht zullen worden. In februari liet het bedrijf al weten dat 69 van de 190 Blokker-filialen in Vlaanderen zullen sluiten. Ook zusterbedrijf Marktkramer heeft besloten nog eens 100 winkels te sluiten. Dat alles samen zou in totaal 1.900 mensen hun baan kosten. 

Blokker Holding zegt zich volledig te willen toewijden op één enkele winkelformule: Blokker. Het bedrijf doet dat om, naar eigen zeggen, sneller te kunnen inspelen op de veranderende wensen van de consument.

De Blokker-filialen, die zullen sluiten, bevinden zich op voor Blokker onrendabele locaties. De winkels die wel open blijven zullen volgens Blokker Holding grondig hervormd worden naar het nieuwe concept. Zowel de prijsstelling, het assortiment en beschikbaarheid van de producten worden aangepast.

Vakbonden

De vakbonden werden dinsdag ingelicht over de verkoop van de ketens. Vertegenwoordigers zeggen dat de directie aan hen beloofd had niet overhaast te werk te gaan met de ontslagen. Wel geven de vertegenwoordigers mee op hun hoede te zijn.

De vakbonden hebben er hun twijfel over of Blokker Holding van plan is om de winkels integraal te verkopen. Volgens de vertegenwoordigers heeft Blokker Holding geen deadline uitgesproken over de verkoop van de verschillende ketens.

Lees meer