Op zoek naar een leuke game voor de zomervakantie? Dit is wat Playstation op ons zal afvuren

Racen en schieten, voor wie dat wil zelfs in VR. Dat is wat Playstation tijdens de hopelijk warme zomermaanden op ons loslaat. Iedereen kijkt natuurlijk het meest uit naar Gran Turismo Sport, die als alles goed gaat deze zomer dan toch eindelijk zal verschijnen. Maar het VR-systeem krijgt ook een eigen versie van de game Farpoint. En voor wie geen VR heeft is er WipEout Omega.

Deze drie zullen het de komende maanden moeten doen voor Playstation. Dat leiden we toch af uit het feit dat ze uitgebreid aan bod kwamen tijdens een kleine presentatie van de gameproducent in Brussel en Amsterdam. We gingen er met elk van de games even aan de slag en dit is wat je mag verwachten.

1. Gran Turismo Sport

© Playstation

Al meer dan een jaar sinds onze eerste hands-on wachten we op deze game. Dat is niet ongewoon voor een Gran Turismo-game, maar nu mag hij toch echt eens gaan komen. Het spel komt mogelijk volgende maand al uit, als we de webshops mogen geloven. Maar Playstation wil ons nog geen officiële datum bevestigen. Dus voor hetzelfde geld moeten we nog tot september of later geduld hebben.

De game ziet er in elk geval de moeite uit. Realistischer dan ooit, zowel grafisch als qua besturing. En wie een VR-systeem heeft, kan er ook in Virtual Reality mee aan de slag. Lees onze volledige preview over deze gametopper HIER.

 

2. Farpoint VR

Deze game is al uit, en komt met een speciale controller. De Aim Controller is echt wel een cool ding. Je ziet er in geval al wat stoerder uit wanneer iemand je in de woonkamer in het rond ziet schieten. Vooraan is de bekende bol bevestigd die op de camera richt. Extraatje hier is natuurlijk dat de controller ook met de bril perfect moet communiceren. Dat lukt in Farpoint bijzonder goed.

Het opzet is simpel: je bent gestrand op een buitenaardse planeet en moet met je geweer van deze vijandige plek weg te zien komen. Als shooter is het een zeer matig spel, vandaar dat de nadruk op VR ligt. Wij mochten een stukje testen waarbij we van alle kanten door spinnen in verschillende formaten werden aangevallen. Snel schieten is de boodschap. Dat de controller daarbij perfect samenwerkt met de bril en de camera is uitstekend nieuws, ook voor toekomstige games.

Wie al met VR gespeeld heeft weet dat het soms vreemd kan aanvoelen als je rondom je heen moet kijken. Sommige mensen worden er zelfs misselijk van, en dat valt heel goed te begrijpen. Reden te meer dat het belangrijk is om in een shooter dat rondkijken zo veel mogelijk te beperken. Het volstaat om in Farpoint voor je te kijken, nooit hebben we een spin gezien die ons langs achter aan het besluipen was. Soms komt er wel eentje van opzij, maar dan mag je je volledig in die richting verplaatsen.

En als de game als shooter heel eenvoudig is, hebben ze wel hun best gedaan om de beelden spectaculair te maken. Zo kom je wel eens een dood moment tegen waarop je de tijd kunt nemen om rond te kijken en de omgeving te ontdekken. Om eerlijk te zijn heeft deze game ons niet van onze stoel geblazen, ook niet als VR-spel, maar Farpoint is zeker een goed voorbeeld van wat met Virtual Reality allemaal mogelijk is.

Vrees niet dat je voor de controller nog eens extra veel geld moet neerleggen. Je kan de game en de controller samen kopen voor 89 euro. Dat is nog altijd genoeg, maar vermoedelijk zal deze controller bij nog meer shooters in VR worden ingezet. En dan valt de prijs best mee.

 

3. WipEout Omega Collection

Tot slot nog een spel zonder VR-mogelijkheden. WipEout Omega Collection is een remaster van de games die op PS3 zijn uitgekomen. Inhoud genoeg voor nieuwkomers ook, want er zijn liefst 62 circuits die allemaal omkeerbaar zijn. In totaal zijn er ook 46 vliegtuigen beschikbaar. Het spel is perfect voor wie van flitsende races houdt.

Ook hier zijn de graphics het belangrijkste. Met de PS4 en de PS4 Pro heeft Playstation twee consoles in huis die de kleinste details kunnen tonen. Op die PS4 Pro zou de resolutie zelfs nog vier keer beter zijn dan op de gewone PS4. Misschien geen must voor wie de originele games al gespeeld heeft, maar voor de rest is het wel een erg leuke game geworden.Vanaf 7 juni kan je deze game kopen.

 

Lees meer