Eindelijk is er een trailer voor Star Trek: Discovery. En die belooft veel goeds

Netflix heeft een trailer gereleased van het eerste seizoen van de nieuwe serie Star Trek: Discovery. Er komen trouwens 15 afleveringen in plaats van de aangekondigde 13.

De reeks zal zich tien jaar voor Star Trek: The Original Series afspelen, in de "normale" tijdlijn (dus niet in de alternatieve tijdlijn die voor de nieuwe films gebruikt worden). In tegenstelling tot de vorige series in de reeks, zal de hoofdrolspeler niet de kapitein maar een lieutenant-commander zijn.

De kapitein van de Discovery en die lieutenant-commander zijn overigens allebei vrouwen: Michelle Yeoh en Sonequa Martin-Green.

Discovery is de zesde Star Trek-serie op tv, na de originele Star Trek die liep van 1966 tot 1969, The Next Generation (1987–94), Deep Space Nine (1993–99), Voyager (1995–2001) en Enterprise (2001–05).

Bij ons op Netflix

In de VS komt de nieuwe Star Trek-reeks op zender CBS, die zwaar inzet op Discovery: naast het aantal extra afleveringen ook bekend dat er een talkshow, Talking Trek, na elke aflevering volgt waar nagepraat zal worden over de show.

Internationaal heeft Netflix de rechten op de serie. Elke aflevering zal 24 uur na uitzending ook bij ons beschikbaar zijn via de streamingservice.

De trailer die dus is uitgebracht, zal Star Trek-fans doen watertanden: