Deze Vlaamse artiesten willen naar het Eurovisiesongfestival voor ons land

Voor de volgende editie van het Eurovisiesongfestival is het aan Vlaanderen om een artiest te sturen, dit keer naar Portugal. VRT heeft aangekondigd dat er geen selectiewedstrijd op tv komt. In de plaats daarvan selecteren ze rechtstreeks een kandidaat. Maar welke artiesten willen volgend jaar meedoen aan het Songfestival en zorgden ze ooit voor Eurovisiemateriaal?

Natalia

Voor Natalia zou het Eurovisiesongfestival dé kans zijn om internationaal door te breken. Daar droomt ze al lang van. In 2004 deed ze mee aan de Vlaamse preselecties op één. De Kempense artiest probeerde toen geselecteerd te worden voor het Songfestival met het nummer Higher Than the Sun. Maar Xandee werd uiteindelijk naar Istanboel gestuurd met het nummer 1 Life.

Uit het recentere repertoire van Natalia lijkt het nummer Boom uit 2013 een ideaal Songfestivalnummer.

Kate Ryan

Kate Ryan, wil ook nog een kans om mee te zingen in het Eurovisiesongfestival. In 2006 werd ze door de VRT gekozen om met Je t'adore en haar kniezwengel naar Athene te trekken. Ze geraakte toen niet door de halve finale.

Met een goede act zou het nummer Robots uit 2012 een goed Eurovisiesongfestivalnummer kunnen zijn.

Belle Perez

Belle Perez deed tweemaal mee aan het VRT-programma Eurosong. In 2000 werd ze niet geselecteerd met het nummer Hello World en werd Natalie Sorce naar Stockholm gestuurd. In 2006 probeerde ze het opnieuw. Dit keer met het nummer El mundo bailando. Derde keer, goede keer?

Het nummer Adios Bye Bye uit 2013 zou kunnen werken als een Eurovisienummer, als er ook hier voor een goede act gezorgd wordt.

Gene Thomas

Gene Thomas heeft nog geen Eurosong-/Eurovisiesongervaring. Hij maakte tussen 1995 en 2002 deel uit van de groep X-session, samen met Gina Blondeel. Later kwam er nog een comeback van de groep. Hij heeft nu een solocarrière en zingt in het Nederlands.

Het nummer Goud uit 2015 zien we al helemaal voor ons op een Eurovisiepodium: achtergrondzangeressen en vuurwerk, maar dan eerder in het Engels gezongen ...

Isabelle A.

Isabelle A. heeft ook al meegedaan aan Eurosong op VRT. In 1999 zond ze het nummer Finally in. Het nummer werd niet geselecteerd en Vanessa Chinitor werd met het nummer Like the Wind naar Jeruzalem gestuurd.

Haar laatste top-40 hit (op de Liefde voor muziek-covers na) dateert uit 2006, al zien we in Zelfs al kwam je terug niet onmiddellijk een eurovisiesongnummer.

Ozark Henry

Ook Ozark Henry hij heeft nog geen Eurosong-/Eurovisiesongervaring. Zijn carrière startte al in 1994 met het groepje Word. Hij ging solo in 1996. In 2011 won hij de Mia voor beste artiest.

Het nummer A Dream That Never Stops klinkt ons als een goed Eurovisienummer. Maar de act moet dan ook wel goed zitten.

De Romeo's

En zelfs de Romeo's hebben laten weten dat ze graag zouden meedoen aan het Eurovisiesongfestival. De groep bestaat uit (ex-)familieacteurs Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi. De groep is opgericht in 2003 na de musical Romeo en Julia, van Haat tot Liefde waarin Chris Van Tongelen en Davy Gilles meededen. Ze zochten nog een derde zanger en dat werd dan Gunther Levi.

Maar eerlijk: zie je de Romeo's al staan op het Eurovisiesongfestival met Viva De Romeo's uit 2011? Want dat lijkt ons niet echt een Eurovisienummer.

Lees meer