De toekomst van Virtual Reality is hier: Google stelt VR-bril voor die werkt zonder telefoon

Een standalone Virtual Realitybril, zo noemt Google het op hun ontwikkelaarsconferentie die nog tot 19 mei duurt. Voor de VR-bril heb je geen telefoon nodig. Daarvoor werkt Google samen met Lenovo en HTC.

Virtual Reality is de toekomst. En de toekomst van VR is in zicht. De laatste jaren is bijna elk techbedrijf dat zichzelf respecteert op een of andere manier bezig met VR. En het gaat snel: in 2014 was er een crowdfunding voor Oculus Rift, een project van Facebook. In 2016 hadden zowel PlayStation en HTC Virtual realityheadsets. Voor de PS-variant heb je een camera en speciale controllers nodig en voor de HTC VR-headsets is een smartphone vereist. Met andere woorden je had 'externe sensoren' nodig.

Ingebouwd

Wel, Google verandert dit nu. Ze brengen namelijk een VR-headset uit, waar je die telefoon niet voor nodig gaat hebben. Het systeem gaat met sensoren werken. Ze noemen het WorldSense. Het grootste verschil met HTC Vive is, dat het gaat kunnen werken zonder die 'externe sensoren' zoals een smartphone. De sensoren zullen ingebouwd zitten in het toestel.

Google gaat die headsets niet zelf uitbrengen: ze gaan ze uitbrengen in samenwerking met HTC en Lenovo. En dat verklaart waarom HTC zelf nog geen opvolger voor hun huidige VR-bril heeft voorgesteld.

Dat bewijst dat Google de beste wil zijn op het gebied van Virtual Reality en het ziet er naar uit dat het hen lukt.

Lees meer