Deze 11 Vlaamse fictiereeksen moeten van ons dringend een nieuw seizoen krijgen

Er zijn steeds meer goede fictieseries, ook in Vlaanderen, maar toch hebben we soms heimwee naar enkele geniale reeksen uit het verleden. Waar zou jij graag eindelijk eens een vervolg op willen zien?

1. Het Eiland

 

De eerste reeks die iedereen zal noemen als je hen vraagt wat een nieuwe seizoen moet krijgen, is sowieso Het Eiland. Of het nu met Lydia Protut of met Bucky was, werkelijk iedere aflevering was hilarisch. Vorig jaar zond Eén de reeks nog eens uit ... mogen we dromen van een derde seizoen?

2.Willy's en Marjetten

 

Amper 11 afleveringen kreeg het hilarische Willy's en Marjetten ... afgevoerd wegens te weinig kijkcijfers en te 'speciaal' voor veel mensen. Maar op YouTube leeft de reeks nog altijd. Krijgen we ooit opnieuw Bart De Pauw aan de zijde van de vier neveneffecten te zien? Laten we hopen van wel!

3. De Ronde

 

De Ronde van Vlaanderen is cultureel erfgoed bij ons en de uitspraak "Aj moe kakken, moej kakken é" is dat sinds De Ronde ook. De verzameling topacteurs die hierin meedeed, is werkelijk fenomenaal en we leerden er ook de compleet geschifte Stefaan Degand kennen. De koers wordt ieder jaar gereden ... maken ze ooit nog eens de reeks ook?

4. Buiten De Zone

 

Al meer dan twintig jaar is het geleden dat Buiten De Zone op tv kwam, maar iedereen kent nog altijd uitspraken zoals "Moesjemarremarremarre", "Hallo, een kieken op een velo!" en "'t Is niet omdat ik wijs dat je moet kijken, éh?". En hoe zou het eigenlijk nog gaan met alle acteurs? Reden genoeg voor een reünie!

5. Van Vlees en Bloed

Dat Van Vlees en Bloed maar één seizoen kende, blijft jammer. De reeks boeide bijna 2 miljoen kijkers en is zo nog altijd een van de best bekeken reeksen ooit. In de laatste aflevering zagen we hoe de 'moemoe' stierf en heel de familie bij de notaris zat ... stof genoeg voor nog een seizoen, toch?

6. Matroesjka's

Ray Van Mechelen, Jan Verplancke en Vincent Dockx choqueerden zo'n tien jaar geleden met hun openlijke moorden, seks en blote vrouwen. Matroesjka's is misschien wel de beste fictiereeks die VTM ooit uitgezonden heeft en toch stopte het na twee seizoenen. Al moeten we toegeven dat bijna alle hoofdpersonages tegen dan dood waren.

7. Het Geslacht De Pauw

 
Het Geslacht De Pauw was zo goed dat veel mensen Bart De Pauw op straat begonnen na te roepen dat hij arrogant was, zelfs al was heel de reeks pure fictie. En alsof dat nog niet genoeg is, leerden we zo ook Tom Waes kennen, als de broer van Bart. Hoe zou het nu gaan met de fictieve familie-De Pauw?

8. Code 37

 

Een van de spannendste politieseries die in Vlaanderen ooit gemaakt is, is ongetwijfeld Code 37. Veerle Baetens schittert als eigenwijze agente Hannah Maes en ook van haar mannelijke medewerkers Charles, Bob en Kevin waren we fan. Er zijn toch nog genoeg zedendelicten om op te lossen?

9. In De Gloria

 

Het is bijna niet te geloven dat het al van 2000 geleden is dat In De Gloria voor het eerste uitgezonden is. De fragmenten zijn stuk voor stuk legendarisch en komen regelmatig in allerhande programma's nog eens boven water. En daar zijn we blij om! Maar we zouden ook maar al te graag wat nieuwe fragmenten krijgen ...

10. Neveneffecten

Na een minuut in Man Bijt Hond en gastrollen in Het Geslacht De Pauw, waren deze fictieve documentaires de echte doorbraak van de vier Neveneffecten. 'De Bron Van De E40' of 'De Verloren Beschaving in het Shopping Center' blijven hilarisch. Kan iemand Jelle, Jonas, Koen en Lieven overtuigen om nog één keer de koppen bij elkaar te steken?

11. De Parelvissers

Misschien wel de beste Vlaamse serie ooit, maar door velen jammer genoeg al vergeten: De Parelvissers. Tom Lenaerts bedacht het verhaal van een succesvol productiehuis dat failliet ging nadat 100 miljoen Belgische Frank verdwenen was. Dat mysterie raakt opgelost, maar ons maak je niet wijs dat er niet nog geheimen zijn om te onthullen tijdens een nieuwe reisje naar de Ardennen.

Lees meer