Na Suske en Wiske: ook Jommeke krijgt een volwassen spin-off

De Vlaamse stripwereld probeert zichzelf opnieuw uit te vinden: nadat onlangs Suske en Wiske een make-over kregen, zal ook Jommeke z'n grotejongensschoenen mogen aandoen. Da's geen uitzondering in de stripwereld, maar voor iedereen die Jommeke las als kind, is het wellicht even schrikken.

Je weet het misschien niet meer, maar Jommeke zag er ooit helemaal anders uit: een kleine dreumes met een ondeugende blik in plaats van de clevere tween die met de glazen bol vliegt. Maar ook in Zonnedorp worden ze groot: er komt volgens Ballon Media, de eigenaar van de reeks, een volwassen spin-off.

Dat zegt Alexis Dragonetti, de CEO van de uitgever van Jommeke aan De Morgen. "Net zoals Suske en Wiske zijn volwassen spin-off Amoras kreeg, bereiden we een volwassen Jommeke-spin-off voor." Hoe die er precies zal uitzien, is nog niet duidelijk, maar ze zijn bij de uitgeverij nog niet aan hun proefstuk toe. Daarbij is de Belgische markt wel klaar voor dit soort spin-off avontuur, daar is Dragonetti duidelijk van overtuigd.

"Zowel Thorgal als XIII kregen spin-offs waarin nevenpersonages de hoofdrollen vertolken. Ook Robbedoes is een succesverhaal: Kleine Robbe (Robbedoes als peuter, sinds 1987 GDW) is zelfs populairder geworden dan de moederreeks en kreeg een tv-reeks." Dat het kan werken, da's dus duidelijk.

Lees meer