Als laatste in Liefde Voor Muziek coveren artiesten Clouseau, en deze legendarische nummers zullen ze zingen

Als laatste van de artiesten in Liefde Voor Muziek is aan de broers van Clouseau om te oordelen wat de anderen met hun nummers hebben gedaan. En die hadden nogal wat om uit te kiezen, aangezien Koen en Kris Wauters al dertig jaar optreden. Een Clouseau-hit kan je ook niet zomaar beter maken, toch? Of gaat het VTM-programma ons nog een laatste keer verrassen?

Wie nu al spijt in het hart heeft dat Liefde Voor Muziek er bijna opzit, kunnen we geruststellen. Er komt volgende week nog een compilatieaflevering, met beelden van de repetities en met de mooiste momenten. Maar het is wel de laatste keer dat we nieuwe muziek te horen krijgen. Clouseau is niet alleen in het dagelijkse muziekleven een hitmachine, ook in Liefde Voor Muziek hebben ze met meerdere songs de hitlijsten gehaald. Kunnen andere artiesten dat ook met hun nummers? En kan je van een legendarische hit een nieuwe hit maken?

"We gaan al een tijdje mee, maar dit was muzikaal één van de meest waanzinnige avonden die we ooit beleefden", zegt Koen. Zelf zullen ze de andere artiesten bedanken met een cover van Our House, het bekende nummer van Crosby, Stills, Nash & Young.

Dit is wat de zes collega's van Koen en Kris op hun laatste avond brengen:

1. Isabelle A - En Dans

© VTM

Isabelle A heeft natuurlijk ook de jaren meegemaakt dat gillende meisjes aan het podium stonden voor Clouseau. Ze was zelf vaste klant bij Tien Om Te Zien. Toch heeft ze geen nummer uit de gouden jaren 90 van de Vlaamse muziek gekozen, maar wel En Dans, een liedje dat ondertussen ook weer 16 jaar oud is. Ze heeft er zowaar een reggaeversie van gemaakt. Voor wie de voorbije dertig jaar op een andere planeet heeft geleefd zetten we bij ieder nummer nog even het origineel:
 

2. Lady Linn - Verlangen

© VTM

We weten dat Lady Linn als jong meisje al fan was van Clouseau, en Verlangen is één van haar favoriete nummers. Ze brengt een heel kwetsbare versie van de song, die ze omdraait en zingt vanuit het standpunt van een vrouw. "Wij hadden het nooit zo bekeken. Het klopt precies beter op die manier. Het snijdt veel dieper", zeggen de broers.
 

3. Bart Peeters - Nobelprijs

© VTM

Bart Peeters die Clouseau zingt, daar kijken we al weken naar uit. Hij overgiet Nobelprijs met een typisch Bart Peeters-sausje. Daarmee ontroert hij vooral Kris. "Jij hebt het vermogen om mensen gelukkig te maken. Het was ontroering van geluk", besluit Kris. Hij mag dan wel geen radiohits gescoord hebben, Bart Peeters wist meer dan ooit ons hart te raken, en daar is het hem om te doen.
 

4. Natalia - Ik Wil Niet Dat Je Weggaat

© VTM

Ook Natalia moet de gevoelige snaar raken. Dat kan niet anders met de hit Ik Wil Niet Dat Je Weggaat. Ze zingt zoals gewoonlijk in het Engels, en ze draait de rollen ook weer om. You Don't Want Me To Go zal haar versie klinken. Koen en Kris hebben Natalia destijds mee ontdekt tijdens Idool, dus het moet toch bijzonder zijn om de Kempense zangeres nu een nummer van hen te zien brengen.
 

5. Josje - Daar Gaat Ze

© VTM

Josje gooit het eveneens over een andere boeg met Daar Gaat Ze. Ze schrapte de helft van de tekst en gaf het nummer een rauwe, mysterieuze en zelfs wat sinistere interpretatie. "Ik laat iedereen voor zichzelf beslissen waarover het gaat", zegt ze.
 

6. Gers Pardoel - Anne

© VTM

De eer om dit seizoen af te sluiten is zowaar voor Gers Pardoel. Hij waagt zich aan de grootste hit van Clouseau: Anne. We zijn al gewaarschuwd, want zijn catchy refrein zou de hele dag blijven hangen. Is dit op de valreep nog de grootste hit van deze editie? "Je hebt de song beter gemaakt", zijn de mooie woorden van Kris.
 

Liefde Voor Muziek - maandag om 20u35 op VTM

© VTM

Lees meer