Hoe haal je grote onderscheiding op Harvard? Dien een rapalbum in

Obasi Shaw, een 20-jarige MC/student aan de prestigieuze Harvard-universiteit in de VS, scoorde een grote onderscheiding met een buitengewone thesis. In plaats van het gebruikelijke researchpaper of essay besloot de talentvolle Shaw om zijn professoren een rapalbum voor te schotelen. Het album heet 'Liminal Minds' en klinkt klinkt allerminst als een schoolproject.

Shaw studeert dit jaar af als undergraduate, dat staat zowat gelijk met de bachelor in het Europese hoger onderwijs. Een thesis was geen verplichting voor undergraduates, maar Shaw's moeder overtuigde haar zoon er toch van om het album in te dienen en zo kans te maken op een onderscheiding. En ze had gelijk.

Ook na zijn studies zijn heeft Obasi een hoop goede vooruitzichten. De jonge MC kan meteen aan de slag bij Google als softwareontwikkelaar. Of Shaw nog plannen heeft om zijn ook rapcarrie verder uit te bouwen is nog onduidelijk.

Op Liminal Mind rapt Shaw over de Afro-Amerikaanse ervaring in de VS, het onderwerp waar onder andere Kendrick Lamar de voorbije 5 jaar furore mee maakte. Shaw mag dan misschien wel nog geen Kendrick zijn, op Liminal Mind stelt de 20-jarige een hoop talent ten toon. Over de overwegend old-school- en R n' B -geïnspireerde producties rapt Shaw overtuigend en met lyrische diepgang en tonnen flow.

Beluister hier het Liminal Minds album

Lees meer