Deze 7 nieuwigheden mag je verwachten bij Android O en ze zijn de moeite

Momenteel is er alleen nog maar een bètaversie beschikbaar voor ontwikkelaars, maar toch kunnen we al heel wat nieuwigheden zien die in volgende versie van Android gaan zitten. Die nieuwe versie, die voorlopig Android O wordt genoemd, zou in het najaar uitkomen en dit mag je verwachten:

1. Geen kapotte emoji meer

© Google

Wie veel vrienden met een iPhone heeft, kent het probleem wel: soms komen emoji bij jou toe als een vierkantje en moet je dus gokken wat je vrienden willen zeggen. Dat probleem zou in Android O moeten opgelost zijn.

2. Smart Select

Het wordt ook eenvoudiger om iets te selecteren en te kopiëren. Android krijgt namelijk een ingebouwd systeem dat leest wat je wil selecteren. Zo zal je gsm bijvoorbeeld direct een volledig adres aanduiden zonder dat je extra moet verslepen.

3. Notification Dots

© Google

Bij de volgende update van Android moet je je applicatie niet meer open doen om te zien welke meldingen je precies hebt. Duw gewoon iets langer op de app en er komt een korte notification.

4. Meldingen snoozen

Je zal ook meldingen op je lockscherm kunnen snoozen. Veel mensen doen meldingen altijd weg om een overzicht te bewaren, maar zo vergeet je soms om iemand terug te sturen. Dat kan je daarmee oplossen. Stel gewoon in wanneer je de melding opnieuw wil zien.

5. Notification Channels

© Google

Meldingen worden ook per categorie of kanaal gesorteerd. Zo kan je per soort kiezen of je wel of niet een geluid wil horen en of je de melding wil zien op je lockscherm of niet. Als er veel meldingen zijn, worden ze ook in dat lockscherm per soort gezet om het overzicht beter te bewaren. Zo kan je bijvoorbeeld snel alle werkgerelateerde dingen bekijken en later pas de andere zaken.

6. Langere batterijduur

Android O introduceert ook een hele hoop nieuwigheden onder de naam Vitals. De mogelijkheden zijn vooral interessant voor makers van applicaties, maar ook gebruikers zullen er hun voordeel mee doen. Vitals zorgt er namelijk voor dat er minder nutteloze zaken op de achtergrond blijven draaien en daardoor zal je batterij langer meegaan.

7. Picture in Picture

Een van de grootste frustraties op smartphones is dat applicaties zoals YouTube en Netflix stoppen met spelen als je even snel een bericht stuurt of WhatsApp bekijkt. Die frustratie is nu eindelijk voorbij, want met Picture in Picture komt er een systeem waarbij applicaties in het klein blijven doorspelen, ook als je iets anders doet op je gsm.

Lees meer