Obama's gespot in Italië, maar het gaat er hier wel iets losser aan toe dan bij Trump

Donderdag landt regerend president van de Verenigde Staten, Donald Trump, in ons land, maar ook oud-president Barack Obama vertoeft dezer dagen op Europese grond. Voorlopig geniet hij samen met zijn vrouw Michelle van een beetje quality time in Italië, in afwachting van een event met Duits Bondskanselier Angela Merkel in Berlijn op donderdag. 

Barack en Michelle Obama zijn sinds januari 'op pensioen' en daar genieten ze met volle teugen van. Zo werd het duo al gespot in Palm Springs, op de Britse Maagdeneilanden en op een privé-eiland in de buurt van Tahiti. En nu zijn de Obama's neergestreken in Europa.

La bella Italia

Het populaire ex-presidentiële koppel geniet momenteel van een weekje Italië. Ze verblijven in een peperdure villa in Toscane en hebben een paar daagjes vrij genomen om te ontspannen.

Zo genoot de ex-president al van een partijtje golf op een exclusieve golfbaan en ging zijn vrouw Michelle, stijlvol as always, op verkenning in de Toscaanse binnenstad. Onder begeleiding van een horde securityagenten, uiteraard.

Meer dan een plezierreisje

Als ex-president ga je natuurlijk niet zomaar een weekje op vakantie, dus ook het bezoek van de Obama's is niet louter een plezierreisje. Barack zal op donderdag afreizen naar Berlijn om in aanwezigheid van Duits Bondskanselier Angela Merkel zijn nieuwe project af te trappen. Dat project zal zich richten op de emancipatie van jongeren. Het wil jongeren aanzetten om verandering teweeg te brengen op het vlak van ongelijkheid, klimaatsverandering, de emancipatie van vrouwen en jonge ondernemers.

Op het event zullen vier jongeren uit verschillende werkvelden de kans krijgen om met de Bondskanselier en de ex-president in dialoog te gaan over democratie en de mogelijkheden die jongeren hebben om zowel lokaal als globaal verandering teweeg te brengen.

Lees meer