Zack Snyder trekt zich terug uit 'Justice League' om tijd door te kunnen brengen met zijn gezin na een familietragedie

Het leven kan soms genadeloos hard op je inhakken en dan is het aan jou om te zorgen dat je weer overeind krabbelt. Precies daarom trekt succesregisseur Zack Snyder zich terug uit Justice League, de op til staande superheldenfilm van DC Comics. De regisseur heeft tijd voor zichzelf nodig om de zelfdoding van zijn 20-jarige dochter te kunnen verwerken.

Zack Snyder verloor zijn dochter al in maart. In eerste instantie kozen hij en zijn echtgenote ervoor, die ook producent van de film is, om de zelfdoding van hun dochter uit de publiciteit te houden. Alleen een groepje intimi wist van de ingrijpende gebeurtenis in de familie en de productie werd twee weken stilgelegd.

Nu stopt Snyder definitief met het project. In een interview met The Hollywood Reporter verklaart hij dat hij in eerste instantie zijn gedachten wilde verzetten door zich volop op zijn werk te storten. Nu heeft hij toch besloten dat het op dit punt belangrijker is om tijd door te brengen met zijn vrouw en kinderen. "Ik wil bij mijn familie zijn nu, zij zijn degene die me echt nodig hebben.We hebben het allemaal heel moeilijk, ook ikzelf", aldus Snyder.

Justice League

Snyder regisseerde eerder al de Superman-film Man Of Steel en Batman v Superman: Dawn Of Justice van vorig jaar. Zijn naam werd ook al in verband gebracht met een tweede Justice League-film.

In Justice League roept Bruce Wayne (Batman, een rol van Ben Affleck) de hulp in van Diana Prince (Wonder Woman, een rol van Gal Gadot) om het samen op te nemen tegen een nog grotere vijand. Ook Henry Cavill (Superman), Amy Adams (Lois Lane); Jason Momoa (Aquaman) en Ezra Miller (The Flash) zullen in de film te zien zijn.

 

Avengers-regisseur Joss Whedon neemt over

Joss Whedon, die ook Marvels The Avengers en Avengers: Age Of Ultron regisseerde, zal Snyders taken overnemen. Whedon was al eerder betrokken bij het project en schreef zelfs al een aantal scènes voor Justice League. De regisseur gaat een paar daarvan filmen en zal ook voor een groot deel van de post-productie verantwoordelijk zijn.

Vorige maand werd er tevens aangekondigd dat Whedon een Batgirl-film gaat maken voor Warner Bros en DC. Daarnaast blijft DC Comics lustig verder bouwen aan hun superheldenuniversum. Wonder Woman landt al volgende maand in de zalen, gevolgd door Justice League in november.

The Flash en Aquaman zullen dan volgen in 2018 en Green Lantern krijgt een film in 2020.

Lees meer