Jurist ontwikkelt chatbot om verkeersboete te berekenen

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Ben je geflitst? Of reed je door het rood? Dan kan je voortaan advies vragen aan een facebook-chatbot!

Ben je geflitst? Of reed je door het rood? Dan kan je voortaan advies vragen aan de chatbot van overtreding.be. Een chatbot is een computerprogramma waarmee je kan praten, net als een echte gesprekspartner.

Anderhalf jaar geleden maakte overtreding.be al een app om je verkeersboete te berekenen. Die werd intussen zo'n 20.000 keer gedownload.

"De Wegcode werd de laatste maanden al verschillende keren aangepast. En met al die aanpassingen, was ook de app aan een update toe', vertelt Dave Danckaerts, jurist bij overtreding.be

Op Facebook

Intussen brengen we echter steeds meer tijd door op Facebook. En niet alleen om foto's te delen. Ook nieuws en andere informatie zoeken we op het sociale netwerk. "En dus beslisten we om een Facebook-chatbot te ontwikkelen", stelt Danckaerts.

"Met de chatbot zijn we trouwens ook klaar voor het bevel tot betalen. Dat komt eraan op 1 juli van dit jaar. Wie zo'n bevel tot betaling ontvangt, zal met behulp van de chatbot ook meteen bezwaar kunnen instellen."

In het buitenland zijn chatbots al langer ingeburgerd. Zo hielp een Engelse chatbot al 160.000 bestuurders om hun parkeerboete aan te vechten. Wie informatie zoekt over zijn Belgische verkeersboete, kan nu dus op de Facebookpagina van overtreding.be terecht.

Lees meer