9 momenten waarop we apetrots waren op onze Rode Duivels

Rode Duivels, Diable Rouges of der Roten Teufel. Ons nationaal elftal heeft maar liefst 3 namen om ons landje te verdedigen. Onze spelers zijn wijdverspreid in de grootste competities van de wereld en behalen prachtprestaties. Hier zijn 9 momenten waarop we apetrots waren op onze Rode Duivels: 

1. Eerst en vooral is er hét moment uit onze Belgische voetbalgeschiedenis: het WK van 1986 ...

We haalden de halve finales, baby!

2. ... maar ook deze match uit 2002 is prachtig: België - San Marino eindigde toen met een waanzinnige 10-1

 
De enige keer dat onze Duivels dubbele cijfers scoorden.

3. We waren eveneens trots toen Lukaku zijn vijftigste goal in de Premier League tegen de netten schopte

© esquire

Hij is één van de enige 5 spelers die voor zijn drieëntwintigste verjaardag maar liefst 50 keer scoorde in de Premier League.

4. Eden Hazard, die andere grootheid uit de Premier League, werd dan weer speler van het seizoen 2014-2015

© Giphy

En dat voor spelers als Alexis Sánchez en Harry Kane.

5. Dit moment is ook prachtig: de smakkerd van Yannick Carrasco voor zijn geliefde nadat hij scoorde in de Champions Leaguefinale

Wat een charmeur!

6. En in 2012 waren we apetrots op Thibeat Courtois: hij won de Europese supercup en was de minst gepasseerde keeper in de hele Priméra Division

Nadien speelde hij zelfs Čech vanonder de lat bij Chelsea.

7. Op Dries Mertens zijn we dan weer trots omdat hij het eindelijk terug heeft goedgemaakt met Katrin Kerkhofs

Zien we binnenkort het hartje terug??

8. Maar nu gaan we wat verder terug in de tijd, naar een historische match waar we allemaal trots op zijn: tijdens België - Zambia werd het maar liefst 9-0

 
Debutant Josip Weber knalde er 5 (!) tegen de netten.

9. Maar ook onze legendes vergeten we niet: hét moment van de interlandcarrière van Jan Ceulemans was ongetwijfeld zijn "inspanning van het jaar"

 
Een buitengewoon moment uit het WK van 1982, waar België sneuvelde in de tweede ronde (op dat moment het beste resultaat van de Rode Duivels op een WK ooit).

Onze nationale ploeg en haar spelers beleefden al heel wat magische momenten. Maar met deze generatie kan het toch niet anders dan dat er nog grotere momenten zitten aan te komen? Daarom willen we een groots en modern stadion, om deze historische momenten nog meer glorie te geven. Tijd voor het Eurostadium?

Lees meer