Er is een nieuwe Pokémon-app, en ze draait rond één specifieke Pokémon

Een jaar geleden speelden we nog allemaal Pokémon Go, maar intussen is de hype gaan liggen. Af en toe komen er nog pogingen om ons weer naar buiten te krijgen, maar nu is er ook een app waar we niets voor hoeven te doen. Helaas kan je dat vrij letterlijk nemen, want meer dan af en toen eens op een knop drukken zit er niet in. Aan de andere kant: de app is gratis, en ze draait rond een Pokémon die we allemaal al eens gevangen hebben: Magikarp.

Magikarp Jump is een spin-off van Pokémon Go, zeg maar. Een heel eenvoudige, gratis app die je sinds vandaag zowel in Google Play als in de App Store kunt downloaden. Verwacht er niet te veel van, en dan ga je de app misschien nog leuk vinden. Zoals in ieder Pokémon-spel moet je een Pokémon trainen. Deze keer is dat maar één soort: de Magikarp. Het is de bedoeling dat je een vis traint die hoger springt dan alle anderen en aan competities deelneemt. Zolang je dit maar niet thuis met je eigen goudvissen doet, want een vis op het droge leggen voor een soort jumping is meestal geen goed idee.

Trainen en voederen

Wanneer je de app opent, hoor je dat typische geluidje van een game eind jaren 80 en begin jaren 90. Maar als je Nintendo of Pokémon zegt, verwacht je toch ook een paar minigames. Op dat vlak is de app heel beperkt. Je traint je vis, je geeft hem eten en je laat hem springen. Raak er ook niet emotioneel mee verbonden, want het is niet de bedoeling dat je altijd met diezelfde Magikarp blijft spelen. Eens hij een bepaald niveau bereikt heeft is het sowieso voorbij. En we hoorden hier en daar dat het ook niet uitgesloten is dat een Pidgeotto je vis opeet. Kan je het hem kwalijk nemen, want een vis hoort in de zee en niet in de lucht, toch?

Pokémon voor dummies

Je volgende vissen zullen niet telkens op hetzelfde lage niveau starten. Iedere keer zijn ze dankzij je ervaring wat sterker, zodat je na een tijdje een gooi kunt doen naar de top van het klassement. Heel eenvoudig en voor wie graag games speelt is dit echt nauwelijks de moeite. Maar als app kan het nog wel scoren. De lage drempel is ook een uitnodiging om nieuwe spelers met Pokémon te laten kennismaken. Voorlopig is de app nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar je snapt het uiteraard allemaal wel.

 

Lees meer