Theo Francken reageert op harde kritiek Vandenbempt i.v.m. OHL: "Kent duidelijk niet veel van dossier"

Het laatste woord over de overname van OH Leuven door de Thaise miljardair Srivaddhanaprabha is duidelijk nog niet gezegd. Vooral Theo Francken is niet te spreken over hoe alles is gelopen. Onterecht volgens analist Peter Vandenbempt, die Francken de volle laag geeft in zijn column in Het Nieuwsblad. Francken reageert op Twitter al even hard: "Zo goedkoop!"

Nog even kort de feiten op rij: na een afgesprongen deal met de Chinese zakenman Jian Lizhang ging Oud-Heverlee Leuven op zoek naar nieuwe overnemers. Een groep Vlaamse ondernemers en de Thaise familie Srivaddhanaprabha meldden zich daarna met een bod.

Volgens het principeakkoord van de Chinezen mocht er echter niet onderhandeld worden voor 30 juni. Toch kwam OHL tot een akkoord met Vichai Srivaddhanaprabha. Dit zeer tegen de zin van Theo Francken die vindt dat de Vlaamse ondernemers, waar blijkbaar ook zijn broer bij hoort, geen eerlijke kans hebben gehad. Hij noemt het bestuur van OHL dan ook "vals en vilain".

"Een succes kan je dat niet noemen"

Reden genoeg voor voetbalcommentator Peter Vandenbempt om in zijn column in Het Nieuwsblad heel hard uit te halen naar Francken. "We weten dat franke Theo ambtshalve geen voorstander is van de instroom van buitenlanders, maar deze uithaal was toch opmerkelijk", schrijft hij. "Misschien vreesde hij dat hij de Thaise familie Srivaddhanaprabha onderdak moest geven in het asielcentrum van zijn eigen Lubbeek, maar dat gaat naar verluidt echt niet nodig zijn."

"OHL is jaren in handen geweest van Vlaamse investeerders en een succes kan je dat niet echt noemen", schrijft Vandenbempt ook. "Overigens, niet alleen het Duivelse Duo heeft de overname goedgekeurd, ook drie onafhankelijke bestuurders van de stad en een bedrijfsrevisor. Dat kunnen toch niet allemaal dommeriken zijn?"

Theo Francken kennende wisten we dat het niet lang zou duren voor hij reageerde via zijn favoriete medium Twitter. "Zo goedkoop", schrijft hij over de "flauwe grapjes" in de column van Peter Vandenbempt. Om zich daarna bezorgd te tonen over wat er gaat gebeuren met zijn favoriete club.

Abonnement vernieuwd

"De man kent duidelijk niet veel van het dossier over de verkoop", gaat Francken verder om toch positief te eindigen. "Ik geef die Thai een kans, maar het huidige bestuurd niet meer." Om er daarna nog aan toe te voegen dat hij zijn abonnement wel degelijk vernieuwd heeft. Kan hij zo volgend jaar een promotie naar de hoogste afdeling vieren?

Lees meer