British Airways schrapt alle vluchten vanuit Londen wegens computerstoring: geen bewijs cyberaanval

Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft alle vluchten vanuit Londen tot zeker 19 uur onze tijd geschrapt wegens een wereldwijd IT-probleem. Er zouden geen aanwijzingen van een cyberaanval zijn. De luchthavens zijn intussen volgepropt met wachtende passagiers die tijdens dit verlengd weekend een vliegvakantie gepland hadden.

Het Britse vliegagentschap British Airways heeft alle vluchten tot zeker 19 uur onze tijd vanaf de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick geschrapt. Dat meldt persbureau Belga. British Airways spreekt van een wereldwijde computerstoring en verontschuldigt zich. Het is niet geweten wat de oorzaak van de storing is, maar volgens de luchtvaartmaatschappij zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat het om een cyberaanval gaat. De storing treft zowel passagiers- als bagagegegevens over de hele wereld.

Extreem druk

Passagiers worden geadviseerd om niet naar Heathrow en Gatwick te komen omdat het daar extreem druk is. De terminals op de luchthavens staan intussen vol met wachtende mensen want duizenden Britten hadden tijdens dit verlengd weekend een vliegvakantie gepland. British Airways adviseert reizigers ook om op tijd de status van hun vlucht te checken.

De situatie in Londen:

Lees meer