Pechdag voor Karen Damen tijdens 20 kilometer van Brussel tot ongeloof van trainingsvriendin

Gisteren was het D-day voor de hoofdrolspelers van het VIER-programma Perfect. Na twee maanden lang een gezonde levensstijl te hebben proberen aannemen, stond namelijk de 20 kilometer van Brussel op het programma. En daarin wisten ze alle vijf de finish te halen, al was het voor Karen Damen wel een serieuze pechdag.

Niels Albert, Goedele Liekens, Karen Damen, John Crombez en Gilles Van Bouwel proberen al twee maanden hun leven om te gooien en gezonder te leven. Eén van de doelen die ze daarbij hadden, was de 20 kilometer van Brussel. Geen gemakkelijke opgave als je weet dat sommigen voor de opnames nog nooit hadden gelopen.

De snelste van de vijf was niet geheel onverwacht Niels Albert. De ex-topsporter kwam aan na 1 uur, 55 minuten en 22 seconden, een goede minuut voor Gilles Van Bouwel. Met 2 uur, 12 minuten en 15 seconden verbaasde John Crombez zichzelf. Op training had hij namelijk nog nooit 20 kilometer gelopen.

Sanitaire stops

Goedele Liekens had 2 uur, 27 minuten en 29 seconden nodig en kwam zo 20 minuten voor haar trainingsvriendin Karen Damen over de streep. "Oh my god, die gaat echt kwaad zijn", reageerde Goedele voor de camera van Het Laatste Nieuws.

Maar Karen had zo haar redenen om wat later toe te komen. Ze had twee sanitaire stops moeten inlassen, niet eenvoudig tussen het vele publiek. Bovendien kreeg ze halverwege ook veel last van haar knie en rug.

Vol enthousiasme voor de start ...

... en nog blijer na de aankomst

Lees meer