Koopje: voor amper 100 euro drie dagen naar Pinkpop. En prijzen blijven zakken

De verkoop van tickets voor Pinkpop valt geweldig tegen dit jaar. Bovendien worden er op doorverkoopsites tickets aangeboden aan spotprijzen: voor 100 euro kan je een combi inclusief camping versieren momenteel, da’s ongeveer de helft van wat de kaarten officieel kosten.

Voor alle drie de festivaldagen zijn via de officiële kanalen nog kaarten te krijgen, en ook de driedaagse combitickets zijn nog niet uitverkocht. En mensen die al een kaartje hebben, bieden hun overbodige tickets fors goedkoper aan: combitickets kosten tweedehands nog amper 100 euro, in plaats van de 195 euro die Pinkpop zelf vraagt. Het gaat dan om tickets op sites die een garantie bieden, zoals Viagogo en Seatwave.

Die laatste site is trouwens eigendom van Ticketmaster, dat de officiële verkoper is van de kaarten van Pinkpop online. Kaarten voor de zaterdag, met tieneridool Justin Bieber als publiekstrekkende headliner, wisselen voor minder dan 60 euro van eigenaar. Pinkpop vraagt zelf 95 euro voor een dagkaart. Ook voor zondag (Green Day) en maandag (Kings Of Leon) zijn tickets aan dumpingprijzen te koop.

Nog duizenden tickets

Pinkpop lijkt sowieso een forse financiële kater tegemoet te gaan. Bij de laatste telling vorige week bleek dat amper 86.000 van de beschikbare 130.000 kaarten waren verkocht. Voor zondag en maandag waren toen amper respectievelijk 12.000 en 13.000 dagkaarten van de hand gegaan. Er waren toen respectievelijk nog 18.000 en 17.000 tickets te koop voor die dagen. Er waren toen ook ook nog 9.000 van de 40.000 combitickets voor de drie dagen te koop.

De dagkaarten voor zaterdag, met Justin Bieber en Martin Garrix als topacts, waren wél zo goed als uitverkocht, luidde het toen, maar er zijn er nog steeds te krijgen.

Lees meer