Zoet, zoeter, zoetst! Check deze 13 heerlijke Marokkaanse dessertjes

Marokkaanse nagerechten: ze zijn zoet, gemakkelijk te maken en vooral heel lekker. Wil je het graag zelf proeven? Dan zijn hier alvast 13 heerlijke Marokkaanse dessertjes die echt het proberen waard zijn: 

1. Deze keneffa is lekker met frambozen of aardbeien

Keneffa is een heerlijk zoet nagerecht dat bestaat uit filodeeg, amandelen, kaneel, custard en oranjebloesem. Het receptje vind je hier.

2. Chebakia zijn honingkoekjes die meestal tijdens de ramadan worden gemaakt

Het receptje vind je hier.

3. Lust je graag amandelen? Dan moet je deze amandelbriwat zeker proeven

Het receptje vind je hier.

4. Ook m'hencha of Marokkaanse slang met amandelpasta is het proberen waard

Het receptje vind je hier.

5. Net als deze honing-griesmeelcakejes met sinaasappelstroop

Het receptje vind je hier.

6. Deze fekkas of Marokkaanse zoete broodjes zijn om duimen en vingers bij af te likken

Het receptje vind je hier.

7. Je verwacht het misschien niet, maar sfenj of Marokkaanse donuts zijn lekker luchtig

Het receptje vind je hier.

8. Deze seffa van vermicelli met rozijnen is een gestoomd nagerecht

Het receptje vind je hier.

9. Als je zin hebt in taart, kan je kiezen voor pastilla met melk en amandelen

Het receptje vind je hier.

10. Harscha, Marokkaanse koekjes, zijn ideaal voor bij de thee

Het receptje vind je hier.

11. Als je geen plek meer hebt voor de koekjes, kan je het houden bij een Marokkaanse muntthee

Het receptje vind je hier.

12. Ooit al gehoord van baghrir? Ze worden ook wel eens duizend-gatenpannenkoeken genoemd

Het receptje vind je hier.

13. Tot slot mogen deze kahb gasal of Marokkaanse gazellenhoorntjes niet ontbreken in dit lijstje

Het receptje vind je hier.

Ben jij een echte zoetebek en kan je niet wachten om deze dessertjes klaar te maken? Surf dan snel naar de website van Allerhande om je boodschappen in te slaan.

Lees meer