Op reis naar of door Frankrijk? Het is weer begonnen: al honderden tankstations zonder benzine

Het lijkt een jaarlijkse traditie te worden: komt juni, gaan ze staken in Frankrijk. Deze keer begint het met de vrachtwagenchauffeurs. Daardoor zitten al honderden tankstations zonder brandstoffen. Wie bijvoorbeeld het komende verlengd pinksterweekeinde naar of door Frankrijk moet, is gewaarschuwd.

“Plus de 800 stations en rupture partielle ou totale” meldt de site Mon-Essence. 421 tankstations in Frankrijk hebben al compleet niks meer, en het aantal stijgt met de minuut. De grootste problemen doen zich voor rond Parijs.

"Tank tijdig en rijdt de tank niet leeg", wordt automobilisten aangeraden.

Ook vorig jaar waren er grote problemen met de levering van benzine in Frankrijk. Toen kon niet of nauwelijks getankt worden door stakingen in de Franse oliesector. Medewerkers protesteerden toen tegen liberaliseringen van de oliesector.

Dit keer zijn het de Franse chauffeurs van gevaarlijke stoffen die staken sinds vrijdag voor betere werkomstandigheden. Ze willen onder meer een hoger loon, een dertiende maand, medische controles en een werkdag die maximaal tien uur duurt. Meerdere brandstofdepots worden geblokkeerd.

Lees meer