Sterrenchef opent restaurant in Gent: eten wat de pot schaft … aan 200 euro per persoon

Liefhebbers van lekker eten hebben vanaf morgen een extra reden om naar Gent te komen. Sterrenchef Kobe Desramaults, bekend van In De Wulf, opent dan namelijk Chambre Séparée, zijn nieuwe restaurant in het Belgacom­gebouw ... al moeten ze daar wel veel geld voor over hebben.

Het is ondertussen bijna een half jaar geleden dat In De Wulf, met één Michelinster, in Dranouter zijn deuren sloot. Vanaf morgen gaat Kobe Desramaults opnieuw in de keuken staan. Zijn nieuwe restaurant Chambre Séparée is een uniek en heel exclusief concept in het Belgacomgebouw aan de Oude Beestenmarkt in Gent.

Er is maar plaats voor 16 mensen en je kan enkel alleen of per twee reserveren. Wie komt eten, kan niet kiezen wat hij wil, maar eet gewoon wat de chef klaarmaakt. Al is dat wel veel. Een menu bestaat uit 20 gangen, maar daar betaal je wel 200 euro per persoon voor. Aangepaste wijnen kost nog eens 80 euro extra.

Wie minder geld wil uitgeven kan ook terecht in hetzelfde gebouw bij Superette RTT. Daar kan je pizza's eten die buiten in een houtoven bereid worden. Daarnaast heeft Kobe Desramaults De Superette nog een zaak in Gent.

Lees meer