Eerste beelden van Reizen Waes 12-12 tonen meteen waarom we zo van Tom Waes houden

Reizen Waes 12-12 wordt komende zondag een extraatje na het succesvolle derde seizoen van de reeks. Tom trekt voor de campagne naar aanleiding van de hongersnood naar de grens tussen Oeganda en Zuid-Soedan. In dat laatste land is door geweld officieel de hongersnood uitgeroepen. Veel bewoners vluchten met het beetje dat ze nog hebben naar Oeganda, waar ze worden opgevangen in vluchtelingenkampen.

Tom ontmoet bij z'n aankomst Victoria, een 22-jarig meisje dat met haar dochter van 10 jaar alles achterliet. Hij krijgt het meteen moeilijk wanneer hij dit ziet.

Reizen Waes 12-12 brengt het verhaal van de hongersnood zoals we dat van Tom Waes gewend zijn. De scène gaat verder dan wat we hier te zien krijgen en Tom zal het nog moeilijker krijgen. Maar geen nood, zelfs in de grootste miserie weet Reizen Waes een beetje vreugde te vinden. Reizen 12-12 wordt zo geen lange, tragische reportage, maar een aflevering van 50 minuten die naast ellende ook veel hoop ziet. Eentje die perfect in het derde seizoen van Reizen Waes past.

Reizen Waes 12-12 - zondag om 21u25 op Eén

Lees meer