Liam Gallagher onthult zijn eerste solosingle, zijn eerste nieuwe muziek sinds Beady Eye

In november brengt broer Noel al zijn derde soloalbum uit en hoewel het voor Liam het debuut is onder zijn eigen naam, is het ook al zijn derde plaat sinds de split van Oasis. Met Beady Eye is het - ondanks enkele knappe singles - nooit echt wat geworden, benieuwd of het met deze soloplaat anders zal lopen. De eerste single klinkt alvast veelbelovend.

Wall Of Glass heet de eerste single en het is de voorloper van het album 'As You Were'.

In augustus al vertelde Liam zelf in een interview dat we nu geen solo'carrière' van hem moeten gaan verwachten:"Ik ga geen solo 'carrière' beginnen. Iedereen moet dat weten", zei hij toen. "Er zijn gewoon tien, elf, nummers die ik geschreven heb en goed genoeg zijn om opgenomen te worden. Ze hebben flair, de melodieën zijn sick en de teksten fucking grappig. Het zal mensen shockeren."

Met die shock valt het voorlopig wel mee. Wall Of Glass is krachtig, heeft wat Oasis in zich en heeft vooral een sterk meezingbaar refrein. Eentje voor op Pinkpop dit weekend dus!

 

Live Forever

Zijn eerste solo-optreden heeft Liam ondertussen achter de rug. Op 30 mei gaf hij een concert in Manchester waarvan de opbrengsten naar een fonds dat is opgericht om de slachtoffers van de aanslag in Manchester te kunnen ondersteunen.

Liam eindigde de show met een a capella versie van Live Forever en zorgde zo voor een krop in de keel.

 

Naast de première van een aantal van zijn nieuwe nummers - waaronder ook Wall Of Glass - en de bijzondere versie van Live Forever bracht hij ook Oasis-klassiekers als Rock 'n' Roll Star, Slide Away en Morning Glory.

Liam had al aangegeven dat hij zeker ook songs van Oasis in zijn set zou stoppen. Want, zei hij in december in het Britse muziekblad in NME, "de songs behoren mij evenzeer toe. Noel heeft ze geschreven, ik heb ze opgevoed."

Op zondag 9 juli speelt Liam Gallagher in ons land. Hij heeft dan een spot op de affiche van Les Ardentes.

Lees meer