Festivalgangers van Rock Werchter krijgen automatisch een sms in een crisissituatie

Zonder gsm of smartphone naar een festival gaan, het lijkt ondenkbaar geworden. Rock Werchter heeft dan ook het ideale systeem gevonden om snel met élk van hun bezoekers te communiceren in crisissituaties: de SMS. 

Er hoeven geen nummers te worden doorgegeven om deze soort van communicatie mogelijk te maken. Bij een noodgeval zullen alle festivalgangers en omwonenden die zich in een bepaalde straal rondom de festivalweide bevinden automatisch een SMS krijgen.

Het noodsysteem heet BE-Alert. Volgens burgemeester Dirk Claes zit de test nog in een onderzoeksfase en is het wachten tot volgende week voor meer duidelijkheid. Binnenlandse Zaken moet het licht nog op groen zetten voor de test van het systeem.

BE-Alert zal alleen gebruikt worden in absolute noodgevallen, bijvoorbeeld als er een evacuatie is vereist, zo bevestigt Dirk Claes, de burgemeester van Rotselaar in Het Laatste Nieuws. Daarmee wil Rock Werchter de festivalganger een nog groter gevoel van veiligheid geven en willen ze nog beter voorbereid zijn op noodsituaties.

De SMS is gratis voor de ontvanger. Voor alle duidelijkheid: praktische mededelingen - zoals een programmawijziging bijvoorbeeld - worden niet via SMS meegedeeld, maar wel via de app van Rock Werchter die nu al te downloaden is.

Lees meer