Dutroux heeft enkele nieuwe eisen: meer loon en een hometrainer op z’n cel

Marc Dutroux wil zijn jaren in de gevangenis wat comfortabeler maken. De 60-jarige eist enkele zaken om het leven in de cel wat aangenamer te maken. Hij zou graag een hometrainer willen, meer loon en af en toe langs de kapper willen gaan. De gevangenisdirectie heeft al enkele zaken goedgekeurd. 

De gevangenisdirectie van Nijvel geeft toestemming aan Dutroux om een hometrainer in zijn cel te zetten. In de gevangenis heeft Dutroux geen toegang tot de sportruimte, dus vroeg hij enkele maanden geleden om de sportruimte naar hem te brengen. Volgens zijn advocaat Bruno Dayez is hij verdikt door de gevangenismaaltijden en omdat hij zijn cel amper uit mag. De directie heeft ondertussen al haar akkoord gegeven, maar nu moet de FOD Justitie nog toestemming geven.

Dutroux geeft blijkbaar om zijn uiterlijk want hij vroeg ook om twee keer per maand langs de kapper te mogen gaan. Hierop heeft de directie niet gereageerd.

Meer loon

Daarnaast wil Dutroux ook meer centen krijgen voor het werk dat hij levert. Hij krijgt nu 1 euro voor het opruimen van de binnenkoer. Voor hem is dat niet genoeg dus eist hij een verdubbeling: hij wil twee euro krijgen.

Sociaal contact

De misdadiger schrijft al een tijdje brieven naar iemand, dus wil hij bezoek krijgen van die persoon. Daarnaast wil hij ook meer tijd doorbrengen met een andere gevangene. De laatste twee jaar heeft hij recht op een uur sociaal contact per week, maar hij zou dat willen laten oplopen tot een halve dag per week.

Hij wil ook toegang krijgen tot medische faciliteiten zoals een tandarts en psycholoog.

Lees meer