Waarom geen weekend van 3 dagen?

Iedereen wilt het: meer tijd hebben voor zichzelf, familie, vrienden, … Tijd hebben om te doen waar hij echt zin in heeft. Helaas is dat vandaag, in onze drukke maatschappij, voor velen praktisch onhaalbaar. In de huidige digitale wereld denken daarom steeds meer werkgevers en arbeidspsychologen na over hoe flexibel werken een oplossing kan zijn om te ontsnappen aan de ratrace van het moderne leven. 

Je wekker gaat bijna altijd af om 6 uur. Bewust. Zo ben je zelf op tijd aangekleed vooraleer de kinderen opstaan. Lucky you als ze direct meewerken, maar meestal is het een helse strijd tegen de klok om ze op tijd aan de schoolpoort af te zetten. En probeer dan maar eens op tijd op je werk te zijn. Eens je daar bent aangekomen, kan de stress opnieuw beginnen. Je overvolle to-dolijst geraakt maar niet af en tussendoor komt je baas met een nieuwe opdracht die vandaag klaar moet zijn. Dat wordt thuis verder werken …

Een voltijdse werkweek? 38 uur … en de rest

In België werk je voltijds normaal gezien 38 uur per week. In sommige bedrijven is dat 40 uur per week, maar hiervoor krijg je wel 12 extra vakantiedagen per jaar. Daardoor kom je aan het einde van de rit toch weer op een weekgemiddelde van 38 uren. In de praktijk zijn we echter veel langer weg van huis. Denk maar aan je woon-werkverkeer of overuren. Dat betekent dat je nog minder tijd hebt voor jezelf of je gezin.

© iStock

Daarom duiken er steeds meer ideeën op om radicaal van de nine-to-five en 38-urenweek af te wijken. Vandaag zitten we 8 uur lang vast aan ons bureau, maar er lopen een paar heel interessante experimenten om daar komaf mee te maken. Flexwerken is de nieuwe trend. Living Tomorrow denkt hier actief over na, bij deze een klein overzicht.

Een weekend van 3 dagen?

Als je 5 dagen per week op kantoor bent, dan is al je vrije tijd in die week gewoon weg. Alex Williams, professor sociologie aan de City University London, stelt iets anders voor. Hij wil de werkdagen van maandag tot en met donderdag langer maken. Zodanig dat je met die vier dagen aan evenveel werkuren komt als op de normale vijf dagen. Op die manier kan je op vrijdag thuisblijven. Een weekend van 3 dagen dus, met een extra vrije dag om te doen wat jij wilt.

Flexibel werken bestaat toch al?

Wat ondertussen wel al bestaat, zijn uurrooster met glijdende uren. Dat is een vorm van flexibel werken waarbij jij bepaalt wanneer je op kantoor toekomt (meestal binnen een bepaald tijdskader, bijvoorbeeld tussen 7u30 en 10u00). Je werkt dan ook het aantal uren dat je normaal werkt. En als je dus vroeger bent toegekomen, kan je ook vroeger naar huis. Wie later is toegekomen, kan dan wel ook pas later naar huis. Zo presteer je je uren wanneer het jou het best uitkomt. Maar we kunnen nog een stapje verder gaan.

Werken zonder kantoor

Veel werkgevers laten ook toe dat je als personeel thuis kan werken. Dan kan je jezelf één of meerdere dagen per week gewoon thuis achter je computer installeren. Tijdens die dagen verdwijnt je reistijd van en naar het werk compleet: weg files en weg treinvertragingen. Je avond kan zelfs om 17u stipt beginnen, zalig toch?

© iStock

En wat denk je dan van ultraflexibel werken? Volgens Erik Brouwer, expert op het gebied van technologie en informatie, zullen bedrijfsgebouwen binnen afzienbare tijd verdwijnen. Iedereen zal ultraflexibel werken op verschillende locaties, die 24/7 beschikbaar zijn. Ook zouden vaste werktijden definitief tot het verleden horen.

Minder werken in de zomer en meer tijd voor terrasjes

Tot slot is er nog een idee vanuit de werkgeversorganisaties van ons land, namelijk de afschaffing van de 38-urenweek. De werkgevers willen namelijk het aantal uren per week vrijer invullen. Zodanig dat werknemers meer uren moeten presteren tijdens drukke periodes en minder tijdens rustige periodes. Zowel in de meeste privébedrijven als bij de meeste overheidsbedrijven is het in de zomervakantie iets rustiger. Het zou dus ideaal zijn voor werkgevers als er in juli en augustus minder uren gepresteerd worden.

Al deze vormen van flexibel werken hebben hun voor- en tegenstanders. Het is nu vooral aan de werkgevers en werknemers om samen te durven experimenteren met verschillende soorten flexwerk en tot de meest ideale situatie te komen voor zowel bedrijf als personeel. Iets om te bespreken tijdens de volgende conference call?

Lees meer