Apple gaat zijn App Store volledig veranderen en dat ziet er zo uit

Apple houdt deze week zijn Worldwide Developers Conference (WWDC) en dus mag er veel nieuws verwacht worden. Een van de eerste grote nieuwtjes is dat de App Store volledig hervormd wordt.

Ieder jaar houdt Apple een ontwikkellaarsconferentie waarin het traditioneel met belangrijk nieuws komt. CEO Tim Cook liet al weten dat we dit jaar veel mogen verwachten en het eerste grote nieuws is een gloednieuwe App Store. Apple wil het eenvoudiger maken om nieuwe apps te ontdekken.

"Alles wat we in de afgelopen negen jaar van de App Store hebben geleerd, hebben we in een prachtig nieuw jasje gestoken. Elk element van de nieuwe App Store is uitgebreid en mooier en interessanter geworden", schrijft Apple in zijn persmededeling.

Vandaag, Games en Apps

Er komen drie tabbladen: Vandaag, Games en Apps. Vooral dat eerste tabblad is interessant. Daar zal je als gebruiker iedere dag nieuwe en populaire applicaties zien. "Je zal er elke dag nieuws vinden over games, apps en de app-cultuur", laat Apple weten.

Apple-gebruikers zullen wel nog even moeten wachten voor ze de vernieuwde App Store kunnen zien op hun iPad of iPhone, want die komt maar in het najaar.

Lees meer