Apple zorgt ervoor dat je iets veiliger rijdt dankzij nieuw gelanceerde 'Car Mode' 

Gedaan met sms'en tijdens het rijden. Apple denkt aan automobilisten en verbetert verkeersveiligheid door een nieuwe functie te ontwikkelen: 'Niet storen tijdens het rijden'. Deze functie zorgt ervoor dat bestuurders niet worden afgeleid door hun smartphone en veiliger rijden. 

Na de vliegtuigmodus komt nu ook een automodus met de naam Niet storen tijdens het rijden. Deze functie werd goed ontvangen door critici en wordt in de herfst vrijgegeven met iOS11.

Eenmaal geactiveerd, detecteert de functie automatisch of je aan het rijden bent. De functie blokkeert al je meldingen en tekstberichten door je scherm zwart te maken zodat niets of niemand je kan storen. Passagiers kunnen wel aangeven dat ze niet aan het rijden zijn.

Automatisch bericht

Het handige aan de functie is dat contactpersonen die je proberen te contacteren, een automatisch bericht zullen ontvangen: "Ik zal je bericht zien wanneer ik ben aangekomen."

Dringend

In geval van nood, kan je in deze functie ook een aantal contacten selecteren die niet worden geblokkeerd en je altijd kunnen contacteren.

Apple heeft ook al een systeem dat de smartphone verbindt met de auto. Hierdoor kan de bestuurder altijd reageren zonder het wiel los te laten.

Op Twitter zijn mensen al enthousiast.

Lees meer