Eindelijk, met deze nieuwe Whatsapp-functie kan je die dronken appjes nog terugnemen

We kennen allemaal die steen in je maag die je krijgt ongeveer vier seconden nadat je een berichtje hebt gestuurd dat achteraf gezien ... misschien niet zo diplomatisch was. Gelukkig kent WhatsApp het probleem en geven zij je binnenkort de optie om binnen de vijf minuten je berichtje te 'revoken.' Halleluja!

Je kent het wel, je bent boos of gefrustreerd op iemand en je stuurt een berichtje naar je beste vriend(in) om daar even over te klagen. Tot je één seconde nadat je op 'send' hebt geduwd, gezien hebt dat je 't berichtje eigenlijk naar het onderwerp van de sms stuurde. Oeps. Gelukkig zijn ze bij Whatsapp al even aan het werken aan een oplossing.

Want een paar maanden terug ging de 'revoke'-optie in Whatsapp in bèta, en nu die er al even staat, ziet het er naar uit dat iedereen de functie binnenkort kan gebruiken. 't Zou dan niet alleen om berichtjes gaan, maar ook om foto's, audio ... zo'n beetje alles dus.

Het is niet duidelijk of het uitmaakt dat de ontvanger van je berichtje het al gezien heeft of niet, maar in elk geval zou de revoke-functie veel spontane SMS'ers behoorlijk wat hoofdpijn kunnen besparen. Tenzij je pas na tien minuten doorhebt wat je net hebt gedaan, natuurlijk. Dan is het onherroepelijk te laat.

Lees meer