Een gesprek voeren met je speaker? Dat kan binnenkort!

Een slimme speaker komt binnenkort op de markt, de HomePod. Dankzij een samenwerking van Apple, Amazon en Google kan je binnenkort niet alleen luisteren naar je speaker maar ook ertegen praten. Vanaf december kan  je dus een extra vriend hebben in huis! Leuk toch? 

Dankzij de slimme speaker kunnen mensen niet alleen muziek luisteren maar ook zoekopdrachten uitvoeren. De speaker zou je verder kunnen helpen door het weer op te zoeken, je doen denken aan medicatie innemen, je thermostaat opzetten, ... Het gadget kan leuk zijn maar ook een beetje eng omdat het echt wel veel kan.

Meer dan 300 euro

Voor de HomePod zou je 350 dollar betalen, dat is ongeveer 311 euro. In de Verenigde Staten komt de speaker in december uit. Wanneer het in Belgi uitkomt is nog niet duidelijk aangezien er nog een taalbarrière is.

 

Augmented reality met een mannelijke Siri

Met de presentatie van de speaker toonde Apple ook nog enkele updates van bestaande toestellen. Het meest opvallende was het nieuwe 10,5 inch iPad Pro met schermranden die 40 procent kleiner zijn. Het scherm vernieuwt sneller en heeft een betere helderheid.

De nieuwe iPhones en iPads krijgen binnenkort ook een nieuwe technologie voor augmented reality waarbij gebruikers virtuele objecten zien in het camerabeeld van het toestel.

Spraakassistent Siri krijgt ook een update. Siri zou ook een mannelijke versie krijgen en zou je beter moeten begrijpen. Ze zal beter afgestemd zijn op je gedrag zodat ze goed kan voorspellen wat voor informatie je wil.

Lees meer