Zoveel geeft de Belg gemiddeld uit per shoppingtripje! Heb jij in vergelijking een gat in jouw hand?

Aah shoppen, altijd leuk ... Tot je op het einde van de maand kijkt naar je uitgaven. Volgens een enquête van Group Hugo Ceusters-SCMS geeft een Belg gemiddeld 90 euro per dag uit aan shoppen. Nog steeds van plan om 'even' langs de winkelstraat te passeren dit weekend?

Winkelen blijft een populaire bezigheid voor een Belg: wij geven gemiddeld 90 euro uit na een dagje winkelen. Een kwart van de Belgische consumenten geeft zelfs meer dan 125 euro uit maar de grootste groep (56 procent) besteedt tussen 25 euro en 125 euro tijdens het winkelen. Slechts 19 procent houdt hun kassaticket op 25 euro.

Volgens de enqu e bezwijken Belgen vooral aan speciale acties en interessante kortingen. Ongeveer 32 procent kan het toch niet laten om een korting te laten voor wat het is.

Kledij

We geven ons geld vooral uit aan kleren. Bijna de helft van ons budget gaat naar leuke outfits. De rest van ons geld gaat vooral naar vrijetijdsbestedingen en verzorging. We geven ons geld het minst uit aan voeding (bijna 10 procent) en aan schoenen (ongeveer 7 procent).

Het winkelen blijft vooral iets voor vrouwen maar mannen krijgen steeds meer interesse in het shoppen. Zij spenderen meer tijd in winkels dan vroeger: in 2013 ging 35,7 procent van de Belgische mannen winkelen terwijl nu bijna 40 procent gaat winkelen. Dat is bijna de helft.

Het is ook opvallend dat mannen meer uitgeven tijdens het winkelen dan vrouwen.

Lees meer