Aanslag Londen had veel erger kunnen zijn: daders hadden niet genoeg geld om camion te huren

De drie daders van de aanslag in Londen die vorige week op de London Bridge inreden op voetgangers hadden die ochtend een vrachtwagen van 7,5 ton proberen huren, maar dat lukte niet vanwege betalingsproblemen. Ze moesten het stellen met een busje.

Bij de aanslag vorige week zaterdag kwamen acht mensen om het leven. Volgens de Londense anti-terreureenheid hadden de gevolgen veel groter kunnen zijn als de daders een vrachtwagen hadden ingezet.

Gisteren werden er opnieuw twee verdachten opgepakt van betrokkenheid bij de aanslag. Het gaat om een 27-jarige en een 28-jarige man.

In de nasleep van de aanslag zijn nu in totaal 18 mensen gearresteerd. Daarvan zitten er nu nog zeven vast, inclusief de mannen die vandaag zijn opgepakt. Vier van de arrestanten komen uit dezelfde wijk, Ilford in het oosten van Londen.

Roze messen uit de Lidl

De politie heeft ook een foto vrijgegeven van de messen die de aanvallers gebruikten. Ze zijn op zoek naar meer informatie over de opvallend roze keramische keukenmessen. De aanvallers hadden de wapens aan hun polsen vastgebonden.

De messen, van het merk Ernesto, worden bij ons in de Lidl verkocht onder de merknaam Ernesto. Ze kosten 3,49 euro per stuk.