Geen top-dag voor ex-Top Gear-presentator: hij gaat spectaculair over de kop in een supercar

Is dit de absolute geluksdag van ex-Top Gear-presentator Richard Hammond of een heel slechte? Als je de beelden bekijkt van de zoveelste crash van Hammond zijn wij geneigd om het eerste te zeggen. Want de supercar die de race-fanaat aan het testen was voor autoprogramma The Grand Tour mag dan in brand geschoten zijn, op dat moment was Hammond al veilig en wel uit de wagen, met slechts een gebroken knie.

Bij autoprogramma's houden testritjes, en 't is geen nieuws dat Richard Hammond, voormalig bij Top Gear en nu Grand Tour-presentator ook wel houdt van een stevige bolide. Maar helaas gaat het ook wel eens verkeerd, net zoals dit weekend, toen Hammond uit de bocht ging bij het testen van een supercar. Op de beelden kan je zien hoe hij op het Duitse parcours nog afremt, maar dan toch de bocht niet kan maken.
 

De supercar, een testmodel van Rimac, landde aan de zijkant van de weg en Hammond kon zelf nog uit de wagen kruipen. Dat was ook meteen de beste reflex, zo blijkt, want na enkele minuten vatte de auto vlam. De tv-presentator werd per helikopter naar een ziekenhuis gevlogen, hij blijkt 'enkel' een fractuur aan zijn knie te hebben.

Op Twitter reageerde collega Jeremy Clarkson dat dit "de zwaarste crash was die hij ooit had gezien, en de meest aanstaanjagende." Gelukkig is alles dus in orde met Richard Hammond. Hij kan binnenkort dus opnieuw verder met de opnames van The Grand Tour, het programma dat hij met Jeremy Clarkson en James May in elkaar bokste na problemen op de set van de moeder aller autoprogramma's: Top Gear.

Lees meer