Batman doet z'n cape af: Adam West overleden aan leukemie

Weinig personages zo iconisch als Batman: Bruce Wayne z'n vleermuisachtige schaduw hangt over véél carriëres, onder andere die van Adam West, de acteur die in de huid van de vleermuis kroop in de jaren zestig. West overleed aan leukemie, hij werd 88.

Superman heeft z'n kryptoniet, en ook Batman heeft z'n laatste vijand gevonden: Adam West is er niet meer, de 88-jarige acteur overleed aan de gevolgen van leukemie. Hij vertolkte Bruce Wayne voor de volle drie seizoenen, bij ons waren die op de, toen nog BRT, te zien van 1965 tot 1968.

Nadien ging het qua acteerprestaties een beetje bergaf met West, hij bleef voor eeuwig Batman en kon de cape niet afleggen. Hij speelde nadien vooral bijrollen, maar sloeg het aanbod af om James Bond te spelen in Diamonds are forever, na Sean Connory. Hij vond dat een Brit de epische spion moest spelen.

Nog acht andere acteurs zouden de vleermuisheld spelen: Lewis G. Wilson, Robert Lowrey, Michael Keaton, Val Kilmer, George Clooney, Christian Bale, Will Arnett (als LEGO Batman) en Ben Affleck. West was wel diegene die het langst in de Batcave mocht doorbrengen.

Bekijk hier alvast de acht Batmans. Wie is jouw favoriet?

 

Lees meer