Dan toch: Melania en Barron Trump verhuizen deze zomer naar het Witte Huis

Donald Trump is waarschijnlijk gewend aan het leven in het Witte Huis, maar da's wel zeker niet het geval voor zijn vrouw Melania en z'n jongste zoontje Barron, want zij bleven in Trump Tower. Ongezien, of op z'n minst ongewoon voor een zittende president, maar Trump trok er zich niks van aan. Barron deed het schooljaar uit in New York en gaat vanaf volgend jaar naar school in ... Maryland.

Eén van de meest besproken stukken van het nevencircus rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen: het jongste zoontje van de president verhuisde niet, zoals Malia en Sasha Obama acht jaar geleden, mee naar het Witte Huis. Barron zou het schooljaar uitdoen in New York, en z'n moeder Melania zou een groot deel van de tijd bij hem blijven.

En dat zorgde meteen ook voor een pak vragen: wie zou de beveiliging van de First Lady voorzien? Moest Barron dan wel na het einde van het schooljaar in Washington naar school? Trump zelf, en nee, zo blijkt. Over de zomer verhuist de jongste presidentszoon naar Washington, maar in september pakt hij al opnieuw z'n boeken.

Om naar school te gaan, uiteraard, en dat zal hij doen in ... Maryland. Want vanaf volgend schooljaar zal hij naar de St. Andrew's Episcopal School, een privéschool, op zo'n dertig minuten van het Witte Huis gaan.

Lees meer