J. K. Rowling slaat weer toe en ontmantelt seksistische kritiek tegen Theresa May

Theresa May krijgt heel wat kritiek te verduren. Je kan zeker een politieke mening hebben, maar is het echt nodig om iemand een hoer te noemen omdat je haar politieke ideeën niet goed vindt? Voor sommigen is dat blijkbaar wel normaal, maar niet voor J. K. Rowling. De schrijfster heeft geen waardering voor vrouwonvriendelijke opmerkingen en zet iemand op zijn plaats in 14 geniale tweets. 

Tweet °1

"Ik heb net een man ontvolgd waarvan ik dacht dat hij slim en grappig was. Hij noemde Theresa May een hoer."

Tweet n°2

"Als je het niet eens kan zijn met een vrouw en het niet kan laten om smerige beledigingen te gebruiken, flikker je maar op met je politiek."

Tweet n°3

(Deel 1)

"Ik ben 'liberale' mannen beu wiens masker valt als een vrouw hen niet bevalt. Zij die meteen grijpen naar vulgaire en vernederende woorden ..."

Tweet n°4

(Deel 2)

"... die worden geassocieerd met vrouwelijkheid. Zij die handelen als conservatieve vrouwenhaters en doen alsof ze dapper zijn."

Tweet n°5

(Deel 1)

"Als je zoiets doet, Mr coole liberaal, verbind je jezelf, bewust of niet, met mannen die gewelddadige porno sturen naar vrouwen ..."

Tweet n°6

(Deel 2)

"... evenals bedreigen met verkrachting, die politieke vrouwen proberen te intimideren en te ruïneren. Zowel in het echt als digitaal."

Tweet n°7

''Kut', 'hoer en natuurlijk verkrachting. We zijn te lelijk om te verkrachten of we zouden verkracht moeten worden, of het is nodig om ons te verkrachten en te doden."

Tweet n°9

"Elke vrouw die ik ken en het aandurfde om een publieke opinie te uiten, heeft te maken gehad met deze vorm van misbruik"

Tweet n°9

"En ze worden vernederd of geïntimideerd, omdat ze vrouwen zijn."

Tweet n°10

"En als je wil weten hoe het voelt om ook nog eens zwart of homoseksueel te zijn, moet je het een vragen aan Diane Abbott of Ruth Davidson."

Tweet n°11

(Deel 1)

"Het kan me niet schelen of we nu praten over Theresa May of Nicola Stugeon of Kate Hooey, Yvette Cooper en Hillary Clinton ..."

Tweet n°12

(Deel 2)

"Vrouwelijkheid is geen ontwerpfout. Als je reageert op een vrouw die je niet aanstaat ..."

Tweet n°13

(Deel 3)

... met haar te noemen als een synoniem van een vulva, of haar te vergelijken met een prostituee: dan moet je de pretentie laten vallen, je bent geen liberaal.

Tweet n°14

"Je bent een steenworp verwijderd van een man die achter een cartoonkikker staat."

Bam. Hij kan niet meer reageren ...

Lees meer