Studenten kiezen massaal voor flexibiliteit in hun vakantiejob deze zomer

De nieuwe, flexibele regeling voor studentenarbeid brengt deze zomer zo'n 450.000 studenten aan het werk. Dat is een absoluut record en dat is ook te danken aan de mogelijkheid tot uitzendarbeid. Jongeren kiezen er massaal voor om te werken op tijdstippen dat het hén uitkomt. 

Deltaworx is een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in studentenjobs en zij hebben 80% meer aanvragen gekregen voor een vakantiejob in vergelijking met vorig jaar. In totaal zullen bijna 450.000 studenten deze zomer aan het werk gaan, maar dankzij een nieuwe regeling voor studentenarbeid is er veel meer ruimte voor flexibiliteit.

475 uur

Waar je vroeger 50 dagen per jaar mocht werken met een voordelig tarief voor je sociale bijdragen, is dat nu opgesplitst in uren. Gedurende het hele jaar mag je 475 uren werken en dat is veel voordeliger, want in het oude stelsel verloor je een volledige dag op het moment dat je aan het werk ging. Als je maar een halve dag moest werken, werd er toch een volledige dag afgetrokken van je kalender. Nu is dat niet meer het geval en gaan alleen je gewerkte uren af van je 'contigent'. Je hoeft ook zelf geen agenda's bij te houden met je gewerkte uren. Op de website van 'Student @ Work' vind je alles gemakkelijk terug.

Door de flexibiliteit in de nieuwe regeling is de stijging in het aantal aanvragen voor een studentenjob dus niet vreemd, aldus Jeroen Poels, oprichter en CEO van Deltaworx: "De nieuwe regeling spoort nu ook een andere soort studenten aan om te werken. Studenten die geen volledige maand aan een stuk kunnen werken, gingen vroeger gewoon niet werken. Nu kunnen ze gemakkelijker een vakantiejob aannemen op momenten dat het hen uitkomt. Die jobs vind je snel via een uitzendkantoor."

Interimwerk

Dat uitzendkantoren in de lift zitten is duidelijk, want 40% van de studenten gaat op zoek naar een job via een interimkantoor Studenten vallen voor de vrijheid die interimkantoren aanbieden, aangezien je kan werken op tijdstippen dat het jou uitkomt. Dat zegt ook Frederik De Brouwer die een jobstudent is via Deltaworx: “Vroeger werkte ik vast in een fabriek als studentenjob. Dat was enorm eentonig. Via Deltaworx werk ik elke keer met andere mensen en in een andere omgeving. Bovendien kan ik kiezen wanneer ik werk. Geen probleem dus als ik herexamens heb of er even tussenuit wil deze zomer.”

Wil je nog meer weten over studentenarbeid?

Ga dan naar 'Student @ Work'. Je vindt er alle info én het aantal uren dat jij nog mag werken dit jaar terug.

Lees meer