De best verdienende celebrity ter wereld is dit jaar een heel verrassende naam. Ken jij hem nog?

Het zakentijdschrift Forbes heeft een lijst opgesteld van de celebrities die dit jaar het meest verdiend hebben. De lijst was redelijk voorspelbaar, behalve helemaal bovenaan de lijst. Daar staat een toch wel onverwachte naam: Sean Combs, misschien beter bekend onder zijn artiestennaam P. Diddy. De muzikant/entrepreneur/designer verdiende afgelopen jaar zo'n slordige 130 miljoen dollar (116 miljoen euro). 

Met Beyoncé en J.K. Rowling stonden er verwachte namen op plaatsen twee en drie van de lijst met best verdienende artiesten van het afgelopen jaar van zakenmagazine Forbes. Maar de grootverdiener dit jaar was, met voorsprong, Sean Combs. Sean Combs, Puff Daddy, P. Diddy, Diddy, Puffy, ... De man heeft vele namen, maar dus blijkbaar ook veel geld. Hij streek het afgelopen jaar 130 miljoen dollar op (zo'n slordige 116 miljoen euro). Dat hij bovenaan de lijst staat, is toch redelijk onverwacht. Veel van z'n inkomen reef hij dan ook 'achter de schermen' binnen. Zo heeft hij aandelen in Ciroc wodka en verkocht hij een derde van zijn eigen kledinglijn voor een geschatte 70 miljoen dollar (62,5 miljoen euro). Daarnaast maakte hij natuurlijk ook deel uit van de Bad Boy Family Reunion Tour.

Top tien

Diddy stak er met kop en schouders bovenuit, want met z'n 130 miljoen dollar verdiende hij 25 miljoen dollar meer dan de tweede op lijst, Beyoncé. Op de derde plaats prijkt schrijfster J.K. Rowling (95 miljoen dollar, 85 miljoen euro) die dan weer meer dan haar boterham verdiende met haar toneelstuk en boek Harry Potter and the Cursed Child. Ook de film Fantastic Beasts and Where to Find Them en de Harry Potter-attracties in Universal Studios leverden haar nog een smak geld op.

Rapper Drake staat met 94 miljoen dollar (84 miljoen euro) op een mooie vierde plaats. Kersvers Champions League-winnaar Cristiano Ronaldo legt beslag op plaats vijf met 93 miljoen dollar (83 miljoen euro). Hij is meteen ook de best verdienende sporter.

In de top tien staat verder ook nog hiphopmuzikant The Weeknd (92 miljoen dollar, 82 miljoen euro), mediapersoonlijkheid Howard Stern (90 miljoen dollar, 80 miljoen euro), de gehele popgroep Coldplay (88 miljoen dollar, 79 miljoen dollar) en schrijver James Patterson (87 miljoen dollar, 78 miljoen euro). LeBron James, die net de NBA-finales verloor, sluit de top tien af met 86 miljoen dollar. Dat is zo'n slordige 77 miljoen euro. Toch ook nog niet mis.

Lees meer