Haal je voor de festivals nog snel een baksteen binnen: dit zijn de 5 ultieme festival-gsm's

Wie naar een festival gaat, kiest er vaak voor om z'n dure smartphone veilig thuis te laten. Er wordt dan vaak teruggegrepen naar de 'bakstenen' van vroeger: de kleine, stevige gsm's die daaaagenlang meegaan. Voor wie er graag nog eentje aanschaft voor de komende festivalzomer lijsten wij de vijf ultieme festival-gsm's op!

Wat zoek je in een goede festival-gsm? Hij moet vooral tegen een stootje kunnen. Je wil niet dat je je moet inhouden als je alles aan het geven bent tijdens het optreden van je favoriete groep. Dat je gsm eens op de grond valt? Dat kan gebeuren, en daar moet 'ie maar tegen kunnen Een festival-gsm mag ook niet na amper een dagje plat zijn, zoals je smartphone in het dagelijkse leven. Er zijn wel stands waar je je gsm kan opladen of een powerbank kan ook helpen, maar daar spendeer je liever toch niet al te veel tijd aan. Een gsm die het het hele festival volhoudt, is dan een enorme plus.

Natuurlijk wil je ook geen fortuin spenderen aan zo'n gsm. Je gebruikt 'm amper een paar dagen per jaar, dus hij moet ook echt goedkoop zijn. En nog een handige optie is dat je gsm ook een zaklampfunctie heeft. Zo vind je ook 's nachts nog makkelijk je weg doorheen die wirwar aan draden, piketten, kampeerstoeltjes en lege Cara-blikken.

Een mogelijkheid om op wifi of mobiel internet te gaan, om bijvoorbeeld nog snel iets te kunnen opzoeken over het optreden, en een camera, om toch een klein (al zij het een ietwat onzuiver) aandenken te kunnen maken, zijn leuke extraatjes, maar zeker geen must.

De 5 ultieme festival-gsm's:

1. Wiko Riff 2

De Wiko Riff 2 heeft een stand-by tijd van 256 uur en je kan er zo'n 13 uur mee bellen voor je hem moet opladen (al durven we daar wel aan twijfelen als je er maar 256 uur in stand-by mee kan). De gsm heeft een zaklampfunctie en een camera (wel maar 0,3 megapixel, zoals de oude VGA-camera's), maar je kan er geen wifi-, 3G of 4G-verbinding mee maken. Geen internet op de wei dus.

Kostprijs: 25,00 euro - Te verkrijgen bij: Bol.com.

2. Fysic 5M-7500

Deze gsm wordt eigenlijk verkocht als een mobiele telefoon voor senioren. En geef nu zelf toe, op een festival kunnen we al eens in dronken toestand verkeren. En dat heeft toch echt wel veel gelijkenissen met de klachten van senioren? De gsm heeft grotere toetsen en geen extra snufjes waardoor de gsm een pak makkelijker werkt. Verwacht je dus niet aan een camera, of wifi-, 3G of 4G-verbinding. Een zaklampje zit er wel nog in. Met een stand-by tijd van 360 uur scoort het beter dan de Wiko, maar deze Fysic heeft wel maar 4 uur gesprekstijd.

Kostprijs: 37,95 euro - Te verkrijgen bij: CoolBlue.

3. AEG Voxtel M1250

Deze AEG-gsm heeft dan wel een camera (0,3 megapixel) en kan zeker tegen een stootje, maar met een stand-by tijd van 200 uur en gesprekstijd van 4 uur scoort deze slechter dan de anderen. Al kom je met 200 uur natuurlijk nog altijd acht dagen ver. Meer dan genoeg dus om een festival te overleven. Ook hier geen mogelijkheid op internet met wifi of 3G/4G.

Kostprijs: 39,99 euro - Te verkrijgen bij: CoolBlue.

4. Alcatel 1054

Alcatel staat bekend omwille van zijn sterke, compacte gsm's. Bel gerust 8 uur met deze gsm, en in stand-by-modus kan je hem zelfs 760 uur aan laten. Dat is dus meer dan een maand. Ga dus gerust naar Tomorrowland, We Can Dance én Pukkelpop, en je zou hem misschien zelfs helemaal niet moeten opladen. De Alcatel heeft zowel een zaklamp als een kleine camera (0,3 megapixel), maar ook geen internetmogelijkheden.

Kostprijs: 24,99 euro - Te verkrijgen bij: MediaMarkt.

5. Nokia 105

We zouden je nu de nieuwe Nokia 3310 kunnen aanbevelen, maar die gaat je al 60 euro kosten. En voor een festival-gsm is dat toch wat te veel. Neen, dan heeft Nokia betere opties in huis. De 105 blaast alle andere gsm's in dit lijstje weg op vlak van batterij: de gesprekstijd van 12,5 uur wordt nog gehaald door de Wiko, maar met een stand-by tijd van 840 uur steekt hij er met kop en schouders bovenuit. Geen camera of internet bij de 105, maar een zaklampje zit er wel bij.

Kostprijs: 27,00 euro - Te verkrijgen bij: Bol.com.

Lees meer