Yes! Nintendo onthult welke games we binnenkort op de Switch mogen verwachten

Nintendo heeft op de E3-beurs in Los Angeles z'n Switch-games voor de rest van het jaar en het begin van 2018 voorgesteld. De line-up aan games was bij de lancering erg beperkt en ook voor de rest van het jaar bleek het programma vrij mager. Nu oogt het toch stilaan wat mooier met  twaalf games om naar uit te kijken. Niet alleen games van Nintendo zelf, want ook andere ontwikkelaars zijn weer spelletjes voor de console aan het maken.

De nieuwe Zelda en een remake van de Mario Kart-game van de Wii U, dat is wat de Switch dit voorjaar in een notendop te bieden had. Sterke games, dat wel, maar uitzonderlijk weinig voor een nieuwe console. Ook tijdens de rest van 2017 leek Nintendo nauwelijks een versnelling hoger te gaan schakelen, wat deed vermoeden dat de langgerekte lancering van de Switch rond de feestdagen een hoogtepunt moet krijgen. Kort voordien verschijnt alvast ook de eerste echte Super Mario-game, eentje waar we nu al razend benieuwd naar zijn.

Onze aandacht heeft Nintendo dus, en daarom was het uitkijken naar wat ze op de E3-beurs, de grootste gamebeurs ter wereld, zouden presenteren.

Console en handheld in één

Voor we de games gaan bekijken, nog even kort herhalen wat die Switch zo bijzonder maakt. Waar Playstation en Xbox met steeds krachtigere consoles komen, blijft Nintendo op dat vlak wat op de achtergrond hangen. Entertainment was voor de Japanners altijd al belangrijker, maar de Wii U leverde hen toch een ferme kater op. De Switch is een console die voor het eerst een handheld integreert. Je hoeft dus geen Nintendo DS meer hebben om op vakantie te gaan, want met de Switch kan je in hoge kwaliteit de beste games ook ergens op een zuiders strand spelen.

Tot hiertoe blijven we onder de indruk van de kwaliteit die de handheld-versie van de console kan bieden. Het doodsvonnis van de nakomelingen van de legendarische GameBoy is getekend. Nu nog de games natuurlijk, want de line-up blijft deze zomer eerder beperkt. En toch zit er tegen 2018 heel wat lekkers aan te komen. Dit is wat je mag verwachten.

1. ARMS

© Nintendo

De zomer wordt door Nintendo ingezet met ARMS, een game die deze week zal verschijnen. Hiermee gaan ze vooral terug naar het recept dat de Wii en de Wii U hebben gelanceerd: spelen door zelf met je armen de bewegingen te maken. Op dat vlak is de Switch ook een volwassen console geworden, want de Joy-Cons zijn zo veel beter dan de controller die de Wii-consoles gebruikten. ARMS is een vechtspel waarbij je dus zelf het goede voorbeeld aan je personage moet geven. Niet dat je je spelpartner lettelrijk op het gezicht moet slaan natuurlijk, maar de boksbewegingen moet je wel nabootsen. Werkt echt bijna vlekkeloos!

Verwacht: 16 juni

 

2. Splatoon 2

© Nintendo

Ook deze was al bij de lancering van de Switch aangekondigd. We konden de game al even testen tijdens een demonstratie in Brussel, en dit belooft een Nintendo-game pur sang te worden. Eentje waarin entertainment voor de hele familie centraal staat. In Splatoon 2 - de eerste titel verscheen twee jaar geleden voor Wii U - draait het uiteraard om de multiplayer. Zo blijft het bekende concept waarbij je samen met je teamgenoten zo veel mogelijk grond in de kleuren van je ploeg moet verven. Daarnaast zijn er in deze editie nog een paar nieuwe multiplayer modes bijgekomen.

Verwacht: 21 juli

 

3. Mario + Rabbids Kingdom Battle

© Ubisoft/Nintendo

We waren vooral blij om te horen dat ook grote ontwikkelaars zoals Ubisoft weer met Nintendo gingen samenwerken. En wat is er beter dan gewoon figuren uit twee legendarische platformspellen te mixen in een nieuwe game? De excentrieke Rabbids van Ubisoft komen in dit spel het paddenstoelenrijk van Prinses Peach en Super Mario onveilig maken. Het spel combineert klassieke Mario-personages met Rabbids à la Mario. Het resultaat is een game die nog wat gekker is dan wat we van Mario-games gewend zijn. Dit spel zal alleen te spelen zijn op de Switch.

Verwacht: 29 augustus

 

4. Pokémon Tournament DX

© Nintendo

Net zoals Mario Kart 8 is Pokémon Tournament DX ook geen gloednieuwe game, maar wel een verbeterde versie van een Wii U-titel. Daar verscheen het spel al in het voorjaar van 2016. De originele editie werd in elk geval positief onthaald, en Nintendo kondigt de Switch-game aan als de ultieme versie van het spel. De basis is dezelfde van altijd: je Pokémon tegen anderen laten vechten in spannende duels. Toegevoegd aan dit spel zijn onder andere nieuwe vechters en nieuwe Support Pokémon.

Verwacht: 22 september

 

5. FIFA 18

Jawel, FIFA komt weer naar Nintendo. EA Sports zal een versie van FIFA 18 voor de Switch maken. We verwachten niet veel bijzonders dat spelers met een Playstation 4 of Xbox One niet zouden krijgen, maar Nintendo heeft één voordeel: je kan het spel overal meenemen. Waar je ook bent, je zal de tijd kunnen doden met een potje voetbal.

Verwacht: 29 september

6. Super Mario Odyssey

© Nintendo

Dé game waar iedereen naar uitkijkt is natuurlijk Super Mario Odyssey. Het belooft een bijzondere game te worden, alleen al omdat een open wereld toch vrij zeldzaam is in Super Mario-spelletjes. Je bezoekt in de hele wereld rijken vol geheimen en verrassingen. Mario kan verschillende kostuums dragen en op heel wat manieren interactie voeren met de omgeving. Spelers zullen voertuigen kunnen besturen of gebieden verkennen in de vorm van pixel-Mario. De nieuwe metgezel van Mario heet Cappy. Je kunt hem weggooien, erop springen en hem weer vangen. Eén van de nieuwe locaties is New Donk City met zijn wolkenkrabbers. If you can make it there ...

Verwacht: 27 oktober

 

7. Xenoblade Chronicles 2

© Nintendo

En dan komen we bij de games die nog geen datum geprikt kregen. Xenoblade Chronicles 2 luidt het winteroffensief van Nintendo in. In het nieuwste deel van de RGP-reeks gaat een nieuwe held op zoek naar Elysium tijdens een epische reis in een gloednieuwe wereld.

Verwacht: deze winter

 

8. Fire Embled Warrios

Ook dit najaar mogen we ons verwachten aan Fire Emblem Warriors voor de Switch. Spelers gaan met hun favoriete personages uit Fire Emblem, zoals Marth, Xander en de vrouwelijke variant van Corrin, evenals met nieuwe personages, op avontuur. De titel doet misschien een belletje rinkelen, want ook Zelda kreeg zo'n game: Hyrule Warriors. Het is hetzelfde team dat aan dit spel gewerkt heeft.

Verwacht: dit najaar

 

9. Rocket League

Heel wat gamers maakten al kennis met Rocket League, het spel dat verrassend slaagt om een kruising tussen voetbal en racen te maken. In de Switch-versie zal je gebruik kunnen maken van exclusieve wagens en items om je voertuigen aan te passen. Als je het spel nog niet kent, ben je bij deze gewaarschuwd: het is verschrikkelijk verslavend.

Verwacht: deze winter

 

10. The Elder Scrolls V: Skyrim

Voorts krijgt de Switch in de winter ook een eigen versie van The Elder Scrolls V: Skyrim. En ook daarin zitten exclusieve elementen voor Nintendo. Zo zal je er bepaalde items uit The Legend of Zelda-reeks kunnen terugvinden.

Verwacht: deze winter

 

11. Yoshi-game

© Nintendo

Het leukste nieuws is misschien wel het feit dat Nintendo ook twee titels voor volgend jaar aankondigde. Yoshi krijgt een game met een reusachtige wereld die wel iets weg heeft van een kijkdoos. Zoals altijd in een Yoshi-game zijn ze bij Nintendo heel creatief geweest. Ieder side-scrolling level heeft zowel een voorkant als een achterkant, zodat spelers hem vanuit verschillende hoeken kunnen verkennen en nieuwe verrassingen kunnen ontdekken.

Verwacht: 2018

 

12. Kirby-game

© Nintendo

Ook Kirby krijgt volgend jaar al een eigen game op de Switch. Daarmee is Nintendo dus de hele familie aan het overlopen. Voorlopig nog geen spoor van Donkey Kong, maar Kirby is ook een geliefd personage geworden. De roze held zal in z'n nieuwe game vijanden tot vrienden kunnen omtoveren door ze met hartjes te raken. Zo kan je een groep van vier personages samenstellen, en je zal ook met drie vrienden kunnen spelen. Het spel krijgt nu al een hartje van ons.

Verwacht: 2018

 

Lees meer