Wat gebeurde er toch op de luchthaven van Zaventem? Uren zonder stroom en geen info voor honderden gestrande reizigers

Na de stroompanne van deze ochtend, is de luchthaven van Zaventem opnieuw operatief.  Al sinds 4 uur deze ochtend stonden honderden mensen in de kou zonder verdere info van Brussels Airport, al ontkent de luchthaven zelf dat er geen info werd gegeven.

De frustraties waren groot op de nationale luchthaven. De stroom viel uit en verder gebeurde er niets volgens veel mensen die hun frustratie uitten op Twitter.

Woordvoerder van Brussels Airport, Anke Fransen, kwam op Radio 1 tekst en uitleg geven: "Even voor 5 uur deze ochtend viel de elektriciteit op de luchthaven van Zaventem uit. Noodgeneratoren schoten onmiddellijk aan, maar niet elk systeem kan daarop werken. Zo komt het dat bagage manueel moest ingecheckt worden en dat er dus vertragingen ontstaan zijn."

Wel informatie gegeven

Op Twitter regent het reacties van mensen die gefrustreerd zijn over het totale gebrek aan info, maar Fransen ontkent dat er geen informatie werd gegeven: "Er werd via een call-systeem in de terminals zeker informatie gegeven, maar de mensen die buiten stonden, zullen die niet gehoord hebben. Mensen moesten ook buiten wachten, omdat de maximumcapaciteit van de vertrekhal was bereikt en de brandveiligheid nog steeds moest kunnen gegarandeerd worden", zegt Anke Fransen.

Wat nu?

Fransen roept reizigers die vandaag nog vertrekken op om op het normale uur naar de luchthaven te komen en te luisteren bij de vliegtuigmaatschappijen of de geplande vlucht doorgaat, al dan niet met vertraging.

Ironie op Twitter

Gestrande reizigers om 5u28 ...

... en om 6u09

Reizigers komen in een chaos terecht en niemand weet wat te doen

Brussels Airport heeft zich niet populair gemaakt vandaag