Namasté!  Yoga met babygeitjes is de nieuwste trend in de Verenigde Staten en wij kunnen niet wachten tot het hier is

Er zijn al heel wat sportieve hypes ontstaan en gepasseerd, maar de laatste yogatrend uit de Verenigde Staten slaat toch echt wel iedereen met verstomming. In Amerika loopt het momenteel storm voor yoga ... met babygeitjes.

Op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten gaan mensen, en vooral vrouwen, compleet los om mee te kunnen doen met 'babygeitjesyoga'.

De geitjes zijn Nigeriaanse dwerggeitjes en de les gaat meestal door in openlucht en in een landelijke sfeer. Helemaal geschikt om tot rust te komen dus. Terwijl je helemaal zen wordt, huppelen de geitjes rond (en op) je en komen ze je aandacht vragen. En je mag ze ook aandacht geven: je mag de diertjes de hele les door knuffelen en aaien. Volgens yogalerares Meridith Lana is het "onbetaalbare therapie".

Knabbelen

De geitenyoga is niet voor iedereen geschikt: de geitjes laten zich niet temmen en springen ongevraagd en onverwacht op je rug als jij net 'de hond' aanneemt, likken in je gezicht, durven al eens aan je kleren (of je haar!) te knabbelen én laten ook af en toe een 'cadeautje' achter op je yogamat. Je moet dus zeker niet je beste kleren aandoen en je mag geen schrik hebben voor onverwachte momenten.

Toch zijn de vrouwen die yoga met geitjes doen lyrisch: "Je wordt zo gelukkig van de geiten. Alle dieren zijn therapeutisch, maar deze kleintjes hebben echt iets heel bijzonders over zich."

Het is nog maar de vraag wanneer de trend naar hier komt overgewaaid.

Namasté met geitjes

Hoe schattig!

Rustgevend of toch niet?

Zie jij het cadeautje van de geit?