Hoe lang duurt het om een Tomorrowlandbody (of iets wat erop lijkt) te krijgen?

Festivalseizoen is begonnen en het zonnetje begint ook al deftig te schijnen: heerlijk! Durf jij in je bikinitop of bloot bovenlijf rond te lopen op de wei? Zo niet, dan zorgen wij ervoor dat je tegen Tomorrowland klaar bent om van enkele overtollige kilootjes af te geraken. Wij vroegen enkele tips aan Buurtpolitie-acteur én fitnessmodel Henny Seroeyen. 

Gezonder leven en enkele kilootjes zou moeten lukken, maar als je een afgeslankt lichaam wil tegen Tommorowland, dan had je wel misschien eerder moeten beginnen.

Voeding

Volgens Henny begint het met voeding: "Veel groene groenten eten en veel water drinken. Hou de koolhydraten laag maar zorg ervoor dat je lichaam het nodige krijgt." Volgens hem is voeding prioritair op alles.

Vet wegkrijgen

Vet wegkrijgen kan je op verschillende manieren doen. Volgens Henny hangt dat ook af van je lichaamstype. "Op een ochtend lopen of wandelen met een lage hartslag kan al zorgen voor vetverbranding." Hijzelf traint het liefst met lichaamsgewicht, maar het kan goed zijn dat jouw lichaamstype iets anders nodig heeft: "Welke oefeningen perfect zijn, ga ik niets van zeggen. Elk lichaam is anders en niet iedereen heeft dezelfde morfologie en krachten in hun verschillende spiergroepen." Het is dus erg belangrijk om je eigen lichaam goed te kennen.

Spieren trainen

Een andere manier om je lichaam een boost te geven, is spieren kweken. "Om alle spiergroepen te trainen zou ik zeggen: cardio, HIIT (High intensity interval training), sit-ups en Push-ups en pull-ups en dan wat plyometric training voor de rest van het lichaam."

Niet crashen

Mensen die nu pas beginnen denken aan hun beachbody, zijn mensen die niet echt bezig zijn met hun gezondheid. Het is niet de bedoeling om eerst te sporten en diëten, om nadien weer te hervallen. "Op festivals zoals Tomorrowland drinken mensen allerhande gesuikerde drankjes of biertjes, al dan niet met alcohol, en dan vergaat hun dieet op korte termijn."

Een tip van onze pro: "Onderhoud je lichaam door basic sport te doen en je leeft gezonder (zowel lichaam en geest). Op die manier moet je ook niet crashen of diëten voor een specifiek event."

Lees meer