Veel absurder kan niet meer: op 11 maart komt er een grootse protestmars … tegen koriander!

Wij wisten het nog niet, maar blijkbaar is de wereld verdeeld in twee duidelijke groepen: korianderliefhebbers en korianderhaters. Lukas De Man behoort tot die laatste groep. Hij haat het kruid, en het overmatig gebruik ervan, zelfs zo hard dat hij er een protestmars tegen organiseert. "Laten we samen sterk staan tegen deze zorgwekkende trend", klinkt het op de Facebookpagina van de 'International March Against Coriander'. 

Lukas De Man vond het na het zoveelste bord soep met koriander welletjes. De medewerker van de digitale redactie van Ketnet oordeelde dat er actie moest ondernomen worden tegen deze "zorgwekkende trend". Hij vond er dan ook niets beter op dan een protestmars te organiseren tegen koriander. Die mars zal plaatsvinden in Brussel op 11 maart van volgend jaar. Ondertussen hebben al meer dan 2.000 mensen op de Facebookpagina van het evenement te kennen gegeven dat ze de mars gaan bijwonen, meer dan 4.200 korianderhaters zijn 'geïnteresseerd'.

Die duizenden mensen zijn ook niet de enigen die het kruid liever niet op hun bord willen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 3 tot 21 procent van de wereldbevolking koriander niet lust. In Europa zou het om 17 procent van de bevolking gaan. En dat heeft zelfs een wetenschappelijke verklaring. Datzelfde onderzoek heeft uitgewezen dat de aanwezigheid van een bepaald gen ervoor zorgt dat mensen een zeepsmaak proeven bij het eten van koriander.

Behoren jullie tot de korianderliefhebbers of de korianderhaters? Laat het ons weten in onderstaande Facebookpost:

Lees meer