Charles Michel en Justin Trudeau picknicken samen ... met hotdogs en frieten

Onze premier Charles Michel is op bezoek in Canada, waar hij gisteren een ontmoeting had met premier Justin Trudeau. Maar voor de twee serieuze zaken bespraken, aten ze samen met hun vrouwen een hapje. Op het menu: hotdogs en poutine, een traditioneel Canadees gerecht.

Charles Michel tweette een foto van het gezellige onderonsje. Daarop is te zien hoe hij samen met zijn vriendin, de Canadese premier Justin Trudeau en diens vrouw aan een picknicktafel zit te eten. Op het menu geen uitgebreide lunch, maar wel hotdogs en 'poutine' van een foodtruck.

Dat laatste is een typisch Canadees gerecht, waarbij frieten bedekt worden met verse kaas en gedrenkt in vleesjus. Al kon premier Michel het toch niet laten om op Twitter een paar keer aan te geven dat onze Belgische frieten toch echt wel beter zijn. Waarop Justin Trudeau reageerde: "Laten we als vrienden en bondgenoten accepteren dat we het daarover oneens zijn."

Trudeau had verder alleen maar lovende woorden voor onze premier. "Het is altijd aangenaam om met vrienden aan tafel te zitten als er over de grote internationale uitdagingen gepraat moet worden. Charles maakt daar zeker deel van uit", klonk het.

Na de lunch volgde nog een vergadering van zo'n 45 minuten tussen de twee.

Lees meer