Fantastisch nieuws voor retrogamers: Atari komt met een nieuwe console, maar blijft er wel heel mysterieus over

Het Atari-logo doet menig, ietwat oudere, gamer met weemoed terugdenken aan die 'goede oude tijd'. Nadat vorige week een mysterieus filmpje verscheen verwijzend naar de 'Ataribox', regende het dan ook geruchten dat Atari misschien wel aan een nieuwe console aan het werken was. En nu hebben we fantastisch nieuws, want Atari-CEO Fred Chesnais zelf bevestigde die geruchten. Er komt dus een nieuwe Atari-console!

De iconische spel- en consoleproducent Atari stond een aantal jaar geleden op de rand van de afgrond. In 2013 vroegen ze zelfs het faillissement aan. Huidig CEO Fred Chesnais kocht het bedrijf echter op en zwoer om Atari weer in ere te herstellen. Het bedrijf is ondertussen opnieuw winstgevend. En de zaken gaan zelfs zo goed dat ze een nieuwe console gaan maken, dat kondigde CEO Fred Chesnais zelf aan in een interview met Venture Beat.

"Years in the making"

Hij bevestigde zo de geruchten die al een week de ronde deden, nadat vorige week een mysterieus filmpje online verscheen (zie onderaan). In dat filmpje, getiteld 'First look: A brand new Atari product. Years in the making", werd de Ataribox geteased. Maar omdat het niet op de offici e Atari-website stond, dachten velen dat het filmpje fake was. "We zijn terug in de hardware business", zei Chesnais aan Venture Beat. De nieuwe console zou 'gebaseerd zijn op PC-technologie', maar meer wou hij er echter niet over kwijt.

Met de populariteit die retrogames vandaag de dag hebben, is het natuurlijk geen onverwachte zet. De vraag is natuurlijk of het om een echte nieuwe console gaat, waar ook nieuwe games voor zullen uitkomen, of ze een pure emulator gaan maken, waarmee je enkel opnieuw zal kunnen genieten van de oude Atari-klassiekers. Veel vragen nog, maar fans van retrogaming hebben alvast iets om naar uit te kijken!

 

Lees meer