Komt er misschien een prequel op 'The Sopranos'? David Chase ziet het wel gebeuren

Het was vorige week exact tien jaar geleden dat een van de meest invloedrijke series ooit zijn einde kende. 'The Sopranos'-showrunner David Chase werd dan ook met vragen gebombardeerd over dat iconische einde en een eventueel vervolg. En hoewel er geen 'remake' of 'reboot' inzit, ziet Chase een prequel misschien wel nog gebeuren!

Het is de tijd van remakes en reboots in televisieland. HBO werkt zo al aan vijf verschillende prequel-ideeën voor Game of Thrones. Het is dan ook niet zo'n vergezochte vraag of ze dan ook niet zouden denken aan een mogelijke reboot of remake van de serie die hen heeft groot gemaakt: The Sopranos. In een interview met Entertainment Weekly liet de bedenker en showrunner van The Sopranos, David Chase, alvast verstaan geen heil te zien in een heropstart met een nieuwe cast of een vervolg. "Dat wil ik niet echt zien gebeuren", zegt hij. "Dan moet er gerecast worden ... Iedereen wordt ouder, je kan ze dan niet meer matchen."

Maar tot grote verrassing sluit hij een terugkeer naar het Sopranos-universum niet helemaal uit. "Een prequel van The Sopranos zie ik misschien wel nog gebeuren", verraste hij. "Ik zie de show niet terugkomen, behalve in de vorm van een prequel." HBO heeft, voor alle duidelijkheid, nog niets gezegd over een mogelijke prequel. Het blijft dus voorlopig bij ideeën. Al zouden wij niet tegen een terugkeer zijn!

Lees meer